Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.05.2014 21:10 - ЛЕТЕН ЦИКЪЛ ДИКТОВКИ НА ВЪЗНЕСЕНИТЕ ВЛАДИЦИ ( юни 2013г)< ЧАСТ ВТОРА>
Автор: angel7light Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1754 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2014 21:13


 
 Пребиваването в Бога – това е просто състояние на вашето съзнание

Великият Божествен Управител, 25 юни 2013 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Великият Божествен Управител.

Аз дойдох в този ден, за да ви насоча по вашия Божествен Път. Много се надявам, че всички вие, които четете това мое Послание, следвате Пътя към Бога.

И за начало, бих искал да изправите рамене, да вдишате дълбоко с пълни гърди и да ме посрещнете с такава широка усмивка, с каквато посрещате ласкавото слънчево лятно разсъмване.

Точно така! Сега сме готови за нашия разговор. Трябва да ви кажа съвсем определено, че отговорността за вашето добро настроение лежи изцяло на вашите рамене. И ако вие постоянно мръщите вежди, свивате устни и правите сурово, страдалческо изражение на лицето си, то именно всичко това привлича към вас от пространството същите тези намръщени лица и страдалчески погледи.

Помнете, че вие привличате от пространството точно това, което му изпращате. И изцяло от вас зависи какви енергии изпращате в света и в какво състояние се намирате.

Вие сами се програмирате всеки ден. Можете да се програмирате на щастие, успех, здраве и радост, а можете да се програмирате на страдание, мъка, депресия, злост и дори омраза.

Всичко се определя от вас самите, възлюбени. Няма в света нито един човек, който би ви накарал да се намирате в негативно състояние на съзнанието. Единственият човек в целия свят, който може да направи това сте вие самите. И никой друг.

Ето защо аз бих ви препоръчал да започвате деня си, като заставате пред огледалото и се усмихвате на себе си. Това е съвсем прост начин и той е достъпен дори за онези от вас, които смятат, че са бедни, нещастни и онеправдани.

Вие ставате това, което си мислите, че сте. Това е закон на пространството, в което живеете. И като начало е необходимо да промените представата си за себе си. Трябва да убедите себе си, че при вас всичко в наред. И най-важното – следва да убедите себе си, че с вас е Бог. Какво може да ви се случи в живота, ако самият Бог пребивава с вас и се грижи за вас?

Пребиваването в Бога, чувството за Божественото – това просто е състояние на вашето съзнание. И ако искате постоянно да пребивавате в Бог, пуснете го отначало в сърцето си, а след известно време Той ще завладее цялото ви същество. Както слънцето осветява цялата земя и всичко наоколо, така и Бог чрез вас също ще свети на света.

Необходимо е всеки от вас да усвои този механизъм за разкриване на Бога в себе си. Пребиваването в Бога не означава разкриване на свръхспособности, приемане на наши диктовки или четене на мисли. Пребиваването в Бога означава постоянно хубаво, гладко настроение, препълваща радост и любов.

Вашите очи ви издават. И ако пребивавате в Бога, очите ви излъчват и горят с вътрешна светлина. Ако изберете да живеете без Бога, погледът ви потъмнява и гасне.

Обръщали ли сте внимание колко нещастни хора, обременени с маса проблеми, с постоянно лошо настроение и мрачен поглед, има около вас?

Аз ще ви кажа, че всичко, което забелязвате в другите хора –всичко това присъства във вас самите.

Когато си позволите да се промените, позволите си радост и добро настроение, всички хора около вас ще ви обърнат другата си страна и вие ще забелязвате колко са много наоколо хората със сияещи очи и мили усмивки.

Вътре във вашето същество съществува център за управление на настоящето и бъдещето ви. Разбира се, вие съвсем правилно ще отбележите, че вашето настояще и бъдеще се управлява от Закона за Кармата, и всичко, което някога сте създали, се връща при вас, в това число под формата на некачествени състояния на съзнанието ви. Вие сте напълно прави! Обаче опитайте постоянно да мислите за лоши неща, да се оградите с телевизори във всяка стая, от които 24 часа в денонощието ще ви показват филми на ужасите, екшъни и новини за стихийни бедствия и терористични актове. Как мислите, ще се подобри ли състоянието ви? Обаче едно просто нещо може да подобри вашето състояние – изключете телевизорите. Престанете да поддържате разговорите за отрицателните прояви във вашия свят. Съсредоточете вниманието си върху позитивните неща – цветята, природата, животните, слънцето, ликовете на Владиците. Обградете се в дома си и на работа с прекрасни образци, със светли тонове.

Премахнете всички небожествени проявления от живота си и се наблюдавайте. Няма ли да ви стане по-леко?

Пуснете си мека, хармонизираща музика или тихи мелодични мантри, ласкаещи слуха ви. Напълнете пространството около себе си с позитивни енергии.

Вие трябва постоянно да контролирате само две неща в живота си - вашето вътрешно състояние и външното ви обкръжение. Премахнете от съзнанието си негативните мисли и чувства и премахнете от външното си обкръжение неправилните, небожествени образци.

Само тези две неща са способни да ви върнат радостта от живота, да изпълнят вашето същество с хармония и любов.

Повярвайте ми, ако успеете да поддържате себе си в добро разположение, ще можете да пропускате през своето същество повече Божествена енергия. И Божествената енергия преминаваща през вашето същество като постоянен, мощен и равен поток, е способна да отмие от вашите четири низши тела много негативни кармични енергии. И дори няма да забележите колко лесно ще ви бъде да преодолявате всякакви неприятни кармични ситуации в живота ви.

Нали е вярно, че вие вече много пъти сте чували тези препоръки? Възможно е дори да сте чели това в нашите диктовки?

Отговорете ми на един обикновен въпрос: ако е толкова просто да промените живота си към по-добро, то защо не го правите?

За мен и за другите Владици това е голяма загадка. Не ви ли напомня тази ситуация на притчата, когато Бог по време на наводнение, постоянно ви изпраща ту лодка, ту плот, за да ви спаси, а вие всеки път отказвате помощта в надежда, че Бог ще ви спаси.

Е, как можем да ви спасим, ако постоянно отказвате нашата помощ?

Това е невъзможно. Обаче аз много се надявам, че днешното послание ще ви подтикне да преразгледате много неща във вашето външно обкръжение и отношението си към това, което ви обкръжава в живота.

Бог постоянно се намира редом с вас. Не упорствайте като малки деца – позволете на Бог да влезе в живота ви!

Сега!

АЗ СЪМ Великият Божествен Управител.


Аз ви призовавам да следвате вашите идеали независимо от всичко!

Сен Жермен, 26 юни 2013 г.

 

imageАЗ СЪМ Сен Жермен!

Дами и господа, аз отново дойдох при вас, за да засвидетелствам своята почит на тези от вас, които неуморно работят над себе си и правят всичко възможно за проникването на енергиите на Новата Епоха в обкръжаващия ви свят!

Аз дойдох днес, за да си спомните онази епоха, в която много от вас се въплъщаваха. И аз дойдох днес като ваш Рицар-Командор!

Аз съм длъжен да ви напомня, че имаше такова време, когато съществуваха рицарските ордени. И съм длъжен да ви напомня, че в онази епоха, точно така, както и във ваши дни, имаше истински рицари на Духа, готови да пожертват своя живот заради идеалите. И имаше такива, които също носеха доспехи и участваха в рицарски турнири. Но техните сърца мълчаха и не провеждаха Божествената истина и истинските идеали в света.

И във ваши дни има истински рицари на Духа, които са готови да отстояват своите убеждения във всяка житейска ситуация. Има и такива, които, прикривайки се с Учението, действат за своите користни интереси и се опитват да си съберат паство и да го насочат в съответствие с личните си интереси.

Не е ли истина, че това е много разпространена картина във вашето общество?

Мнозина събират групи и се опитват да ги водят. Слепците водят слепи.

Днес аз дойдох да ви придам импулса на вярата и истинското направление, което сте призвани да следвате.

И така, вземете за образец кодекса на рицарската чест. Има истински идеали, за които вие сте длъжни да се стражавате и от които не можете да отстъпите. Има и фалшиви двойници на истинските идеали.

Когато ми казвате, че не можете да направите различаване, че не можете да определите дали лидера, който следвате, е истински или лъжовен пастир, вие хитрувате. Вие винаги знаете истината! Вашите сърца са най-съвършенният инструмент за разпознаване във вашия свят. И когато не слушате сърцето си, вие започвате да слушате вашия ум, който винаги ще ви докаже защо е по-удобно и по-безопасно да следвате някого.

Сега трябва да получите по-определена престава за това, къде се намират истинските ценности, и къде – техните двойници.

Луната също свети. Но тя свети с отразената светлина, идваща от слънцето. Затова има такива, които прокарват във вашия свят истинската Божествена Светлина, а има и такива, които светят с отразена Светлина. И това е също така очевидно, както когато наблюдавате луната и слънцето.

Вие встъпвате в Новата Епоха. Основното качество, което ви предстои да отработите в Новата епоха, е качеството различаване. За да развиете това качество не е нужно да посещавате лекции и семинари. Това качество е присъщо на всеки от вас по рождение. Всички вие в детството си сте владеели това качество. Но когато сте попаднали сред фалшивите ценности, които са завладяли вашия свят, вие сте се поддали на влиянието на обкръжението и сте започнали да разчитате на вашия плътски ум, а не на сърцето си.

Затова вашата задача е просто да върнете в живота си истинските ценности. Към тези ценности се отнасят чувството за дълг, достойнството, предаността, вярата и любовта. Аз мога да ви изброя много истински качества. Но и вие самите много добре ги знаете. Когато се опитвате да се прикривате зад фалшиви идеали, опитвате се да следвате лъжовни лидери, в душата си вие винаги знаете, че сте на грешен път. Защото в този случай вас винаги ви движи користта. Вие се опитвате да получите нещо за себе си. Няма значение какво е това – добро отношение, спокоен и сит живот, власт, пари, удовлетворяване на страстите или желанията. Във всички случаи това винаги е нещо, което е против Божествените ценности и истинския Дух на рицарството.

Аз си давам сметка, че пребиваването във вашия свят прави практически невъзможно следването на истинските, Божествените ценности. Защото вашият свят на 90 процента се състои от фалшиви ценности.

Но именно сега аз дойдох да оглавя тези от вас, които са готови да застанат под знамената на Възнесените Владици! Именно сега аз ви призовавам да застанете под нашите знамена както вашия Рицар-Командор!

Лесно е да се удържи победа, когато врагът е слаб и малоброен.

Чест и хвала на тези, които, намирайки се в малцинство, удържат победа! Сега аз се обръщам именно към вас, които сте готови да пожертвате кратковременните изгоди и да се устремите към вечните и непреходни ценности. Кой от вас е готов да остави света на  илюзорните играчки, с горящите светлини на рекламите и завличащ ви със своя фалшив външен блясък, и да излезе на полето на сражението за истинските ценности, към които се отнасят вашата преданост към Братството и Владиците и вашата несломима вяра и любов!

Аз съм готов да оглавя тези от вас, дами и господа, които няма да се побоят да застанат в защита на своите идеали пред многократно превъзхождащите ги сили на противника!

За това запомнете, моля, вашия кодекс на честта, чиито първи редове гласят, че няма нищо във вашия илюзорен свят, което да стои по-високо и да има по-голяма ценност отколкото Бог и следването на Неговия Закон.

Изхождайки от това, всичко останало ще ви стане ясно и ще придобие друг смисъл.

И самият ви живот е по-малко важна ценност, отколкото Бога и следването на Неговия Закон. Защото отдавайки живота си за Бога, вие получавате вечния Живот. А следвайки кратковременните интереси и увлеченията на илюзорния свят, вие губите душата си завинаги.

Пожелавам ви да застанете на пътя на отстояване на Божествената истина. Именно сега настъпи времето, когато сте длъжни да демонстрирате вашата решимост и вашите убеждения пред лицето на илюзорните сили, които безсрамно ви се смеят в очите и не вярват, че още има хора, за които следването на идеалите е приоритетна задача на живота.

Аз ви призовавам да следвате вашите идеали независимо от всичко! И това се нарича истински дух на рицарството! И това се нарича безсмъртие.

Аз ви призовавам да встъпите във вечния Живот! Аз ви призовавам да вървите след мен – вашия Рицар-Командор.

Ще влезем достойно в Новата Епоха – епохата на Водолея!

 

АЗ СЪМ Сен Жермен!


За основите на Учението и непрекъснатостта при предаването на Учението

Възлюбеният Иисус, 27 юни 2013 година

 

imageАЗ СЪМ Иисус.

Син Божий ме нарекоха онези последователи на Учението, които дойдоха след моето разпятие и възнесение.

Много от положенията в Учението, което аз давах на моите ученици приживе, впоследствие претърпяха много промени и понякога биваха малко изопачавани, а по-нататък претърпяха кардинални промени и дори придобиха противоположно звучене. И вината за това не е толкова на самите мои ученици, колкото на невежеството, което преобладаваше на Земята тогава, и за съжаление продължава да преобладава и в наши дни.

Необходими бяха 2000 години на хората на Земята, наричащи себе си християни, за да започнат - поне някаква, макар и малка част от тях - да възприемат моето Учение за реинкарнацията и моето Учение за Закона за Кармата.

Ако непредвзето прочетете отново дори онези текстове от Евангелието, които са стигнали до вас, ще забележите, че тук и там са разхвърляни намеци за тези кардинални Учения. И това се разбира от всеки, който чете текста не през призмата на външното си съзнание, а с цялото си сърце.

Много неща, когато се изгубят или не им се придава достатъчно значение, са способни да доведат до невярна трактовка на самото Учение, на неговата същност.

И словата за тленния и нетленния човек стават непонятни, ако не знаете за Закона за Кармата и Закона за реинкарнацията. Също така тези слова са непонятни, ако разглеждате човека като съставен от плът и кръв, без да вземате под внимание неговата душа и Духът Божи, който присъства във всеки човек.

Може да апелирате към съвестта на човека и да го плашите с Божието наказание. И това може да има своето въздействие върху неразвитото съзнание. Но когато човек със своя любознателен ум започне да опознава законите на мирозданието, тогава заплахите и призивите за порядък престават да действат. Най-лошото от всичко в този случай е, ако човек се отвърне от Бога и неговите служители. Ако отхвърля църквата и самата вяра

Обаче по-развитите индивиди си позволяват да отидат по далече в познанието си за света и неговото устройство. И словата на Евангелието „каквото посееш, това ще пожънеш”, започват да придобиват за тях своето истинско значение.

Действително без разбирането на взаимовръзката между постъпките на човека в това и предишното въплъщения и техните последствия, е невъзможно да се обясни, защо трябва да се спазва нравствения закон и защо трябва да се следват определени морални норми и правила.

Всеки индивид трябва да стигне до осъзнаването на връзката между действията, които извършва и последствията от тези действия. Без разбирането на тази връзка е невъзможно да се обяснят някои неща, които изглеждат несправедливи във вашия свят, такива като имущественото неравенство, кастовите привилегии на едните и бедността на другите, тежките недъзи, обременяващи някои хора и прекрасното здраве на други. Защо едни хора умират преждевременно, а други живеят дълъг живот.

Причините за всичко това може да се намерят само в миналите животи и понякога е съвсем невъзможно да се обяснят от гледна точка на текущото въплъщение и обстоятелствата на един живот.

Затова една от задачите, които преследват Възнесените Владици, е предаването на Учението в такъв вид, в какъвто е способно да го възприеме съзнанието на сега живеещото човечество. Непрекъснатостта при предаването на Учението е залог, че човечеството постоянно ще има на свое разположение спасително въже, способно да извади стремящите се по Пътя от бурните води на живота.

Без спасителното въже на Учението, без неговото непрекъснато обновяване и непрекъснато предаване, човечеството много бързо ще слезе до скотско съществуване и няма да е способно да различи Светлината от мрака, истината от лъжата, праведното поведение от греховното.

За съжаление при всички усилия, които ние непрестанно прилагаме, една част от човечеството не обръща внимание на нашите наставления и продължава да живее така, сякаш занапред ги очаква само смърт.

Поколенията от хора, които се отдръпват в своето съзнание от Бога и не се стремят да разберат вечния Закон на мирозданието, пораждат последствия за своите потомци, водещи към пълна деградация и безнравственост. И нарушаването на всички морални норми вече се приема като нормално.

Ако в съзнанието на поколения от хора се заличава знанието за Закона за Кармата, всяко следващо поколение все повече и повече се плъзга към безбожието и нарушаването на нравствения закон. Защото хората престават да чувстват връзката между онези беди, които им се струпват и техните собствени постъпки, които водят до тези беди.

Институцията на църквата, призвана да удържа хората в рамките на Божествения Закон губи своето значение дотолкова, доколкото хората губят вярата си и се отдалечават от нравствените идеали.

Единственото спасение за човечеството в тези условия е завръщането към Бога и истинската вяра като състояние на съзнанието. Възприемането на Бог не като старец, изобразяван на иконите в църквата, а като вътрешна Светлина, пронизваща цялото Творение и пребиваваща във всички същества в олтара на тяхното сърце, е способно да окаже помощ на човечеството на дадения етап на неговото развитие.

Концепцията за Бог, който не живее в храмовете, а изпълва цялото обкръжаващо ни пространство, може да бъде разбрана от умовете на хората на дадения етап от еволюционно развитие. И в този хаос, който сега съществува в света, единствения регулатор и гарант за стабилност е вътрешният управител, съвестта на човека или Бог, който пребивава във всеки човек.

Ние идваме при вас с надеждата, че много от вас са способни да разберат истините, давани от нас на дадения етап на развитие на човечеството. И ние искрено се надяваме, че тези истини ще покълнат във вашите сърца и вие ще станете единни с Учението, което даваме.

Когато стигате до този етап на своето развитие, вие ставате единни с вътрешната истина или пребиваващия във вашите сърца Бог, вие ставате източник на Светлина и знание за вашия свят. И колкото повече такива светилници има в света, толкова повече гаранции ще има, че светът ще възстанови своята устойчивост и ще престанат да го люлеят всякакви неверни учения и религии, използващи човешкото невежество и страх за користни интереси на отделни индивиди.

Аз много се надявам, че всеки един от тези, които четат нашите Послания, дадени чрез нашия Посланик, може да придобие непресъхващ извор на вътрешна вяра и устойчивост към всякакви некачествени външни прояви на света, благодарение на тази несломима вяра.

 

АЗ СЪМ Иисус.

Божествената Истина се постига не с външни търсения, а с вътрешни стремежи

Кутхуми, 28 юни 2013 г.

 

imageАЗ СЪМ Кутхуми. Днес ще разгледаме още няколко положения от Учението, на което Владиците на Мъдростта обучават човечеството на Земята.

Беше необходимо известно време, за да мога да се приближа до вас през световете. Процесът на взаимодействие между световете, както и процесът на предаване на нашите Послания още не е достатъчно изучен от светската наука. Това е свързано още и с това, че науката се отнася преубедено към всичко, което е свързано, от нейна гледна точка, със свръхестественото, което не се поддава на обяснение от гледна точка на физическия свят и неговите закони. Ще мине още известно време и рамките на опознаване за обкръжаващия свят с помощта на науката ще се разширят и това подразделение, което присъства в съвременната наука, ще увеличи диапазона свързан с фините светове. Обаче все пак това ще стане едва когато водещите умове на човечеството повярват в нашето съществуване и установят с нас постоянен контакт.

А постоянният контакт с нас е възможен само в случай, че вие сте искрени и искрено вярвате в нашето съществуване. И дори това не е достатъчно, защото освен вяра, на вас ви е необходима преданост към Братството и спазване на онези условия, въз основа на които ние работим с човечеството в продължение на дълъг период от време.

Тези от вас, които познават изобилието от езотерична литература, могат да стигнат до заключението, че този вид литература бива два вида или рода, забележимо различаващи се помежду си.

Към първия вид езотерична литература се отнасят различните психически търсения на хора, които основно работят с астралния и нисшите слоеве на менталния план. Това са впечатления на неразвити съзнания за фините светове и, направо казано, нездраво отражение в съзнанието на отделните индивиди на много неща от фините слоеве, близки до физическия свят. Това е огромен обем литература, който можете спокойно да подминете и да не му придавате никакво значение. Нещо повече, аз настоятелно ви препоръчвам да не се увличате в подобен род четене, защото това може да навреди на психиката ви, тъй като ви увлича в нездравите вибрации на чуждите фантазии.

Другият вид езотерична литература се среща изключително рядко във вашия свят и по-скоро е случайно явления в днешно време, отколкото закономерност. И това е разбираемо, тъй като пропорцията 10 процента истина към 90 процента лъжа, която в днешно време е вярна за вашия свят, е приложима и към случая с езотеричната литература.

Тук трябва да направя една малка поправка. Във връзка с това, че в днешно време противоположните сили увеличиха своето противодействие, истинската езотерична литература се среща още по-рядко на вашите рафтове. И съотношението 1 процент срещу 99 процента вече е оптимистично.

Дори когато попадате на чисти, от наша гледна точка, източници на информация, е необходимо да бъдете внимателни и да се опитвате, с помощта на вашата интуиция, щателно да проверите попадалото в ръцете ви издание. Твърде много известни автори и техните произведения, преминавайки през нечистоплътните ръце на някои издатели, се преобразяват до неузнаваемост и процента истина в тази печатна продукция намалява и е много трудно да се определи къде все пак има вмъкнати чужди за нас вибрации и енергии.

Затова от гледна точка на голяма част от хората, е напълно справедливо отказването от четене на езотерика изобщо, тъй като при съществуващия ритъм на живот, хората просто нямат време да се ориентират в масата сурогати, които в изобилие са представени на рафтовете на книжарниците и в интернет.

Обаче и тук ви дебне опасност. Защото отказвайки се от познаването на това, което още не се е укрепило в колективното съзнание на човечеството и не е придобило достатъчно достоверност за по-голямата част от човешкото съобщество, вие рискувате да изпуснете шанса и да не се възползвате от онези знания и препоръки, които са действително истински и които се дават от нас, Възнесените Владици, и са незаменими на този етап от еволюционното развитие на човечеството.

На това място от нашата беседа читателят трябва в недоумение да спре, защото един въпрос вече достатъчно дълго се върти в главата му – „Какво иска да каже той?“

Действително ситуацията става плачевна. От една страна ние се опитваме да протегнем на човечеството ръка за помощ и да окажем съдействие за изход от тази като че ли безизходна ситуация, в която то е попаднало. От друга страна, с помощта на активизиралите се противоположни сили, днес има такова замърсяване в информационното поле на планетата, че практически е невъзможно да се различи кое е истина и кое – лъжа.

Има изход от всяка ситуация. От тази ситуация също има изход. Решението на тази ситуация се намира на повърхността. Всичко във вашия свят се привлича според вибрациите. Ето защо с неумолима точност вие ще намерите в обкръжавашия ви свят точно това, което съответства на вашите вибрации. И ако вашите вибрации са ниски, колкото и да се опитвате да се приближите към истински източник на информация, няма да успеете.

Но вярно е и обратното твърдение – ако вибрациите ви са високи, колкото и да се опитвате да намерите несъответстваща на вашите вибрации книга или източник на информация, няма да успеете.

Към какво ви призовавам по време на нашата днешна беседа? Аз много се надявам, че всички, които четат това мое Послание, го четат именно защото тяхното ниво на вибрации им позволява да четат това Послание.

Сега ви остава да направите следващата крачка. Да се спрете.

Да се спрете във вашите духовни търсения.

Това не означава, че трябва да се спрете във вашето реално духовно търсене. Трябва само да спрете да търсите във външния свят различни източници на информация.

Ако вашата интуиция ви подсказва, че сте намерили истинския източник, спрете да опитвате другите източници. Спрете се на един източник и пийте вода само от него.

Тук може да се направи аналогия с вашия физически свят. Да допуснем, че търсите в долината източник на вода, за да утолите жаждата си. Вие опитвате водата от източника и се чудите на неговата кристална вода и съвършен вкус.

Мъдрите хора ще спрат при един източник и ще пият, а също така ще си направят запас от тази вода в резервоари и съдове.

По-малко мъдрите хора ще отидат да пробват водата от друг източник. Водата на този източник ще е горчиво-солена. След това ще тръгнат към следващия източник. Водата на този източник ще бъде вмирисана. След това те ще тръгнат към следващия източник и водата в него ще се окаже мръсна. И в края на краищата тези хора рискуват никога да не се върнат към източника с чистата вода и ще продължават да ходят и да пият мръсна вода.

Затова, когато с цялото си същество разбирате, че пред вас се намира чист източник на Божествената Истина, никога не търсете други източници. Защото Божествената Истина е една и тя се постига не с външни търсения, а с вътрешни стремежи.

Трябва да се премине от външното към вътрешното знание. Външното е само тласък за вашето съзнание, за да се потопи в пространството за общуване с Бога, който живее вътре във вашето собствено същество.

Възможно е да ви изморих с моите днешни разсъждения. Обаче аз разчитам на това, че малцината, за които днес дадох това мое Послание, ще ме чуят и ще се възползват от моите съвети.

 

АЗ СЪМ Кутхуми.



Аз ви поздравявам с успеха на силите на Светлината!

Владика Мория, 29 юни 2013 г.

 

imageАЗ СЪМ Ел Мория!

Радвам се да ви приветствам в този ден!

Аз виждам във вас неподправен интерес към даваното от нас Учение и съм удовлетворен от това, че независимо от всички трудности, ние успяхме да дадем този цикъл Послания чрез нашия Посланик!

Да, възлюбени, всеки път ни се налага да преодоляваме значителни трудности, за да осъществим предаването на нашето Учение. За съжаление съпротивлението на силите, които ни противостоят, стана толкова голямо, че ние даваме всеки цикъл Послания с огромни усилия. И всеки път ние разчитаме на това, че нашите усилия и нашата енергия няма да потънат в пясъка, а ще бъдат усвоени от вас.

Ние завършихме поредния цикъл Послания, който давахме чрез нашия Посланик, този път – в Германия!

Ние много разчитаме на това, че енергията, освободена на мястото на приемане на Посланията, ще бъде асимилирана от хората, които са способни към усвояване на енергиите на Висшите светове.

На нашите усилия вие трябва да отговорите с вашата заинтересованост от разпространение на Учението. Ние предаваме нашите Послания само когато намираме сърца, готови за Служение, когато сме уверени, че те няма да разпилеят енергията на Словото.

Ние сме заинтересовани от това, енергията, освободена при приемането на всеки цикъл Послания да се разпределя равномерно по повърхността на Земното кълбо. Затова щателно избираме и подготвяме мястото за приемане на всеки наш цикъл Послания.

Няма нищо случайно. Ние внимателно планираме всичко и всеки ерг от освободената енергия се използва, за да се промени ситуацията на земното кълбо и на физическия план да се извърши прелом в полза на силите на Светлината.

Сега трябва да ви кажа, че никога досега не сме срещали такова съпротивление, каквото срещнахме при предаването на този цикъл Послания. Ситуацията се усложни от това, че не намерихме тези, на които бихме могли да се опрем, които биха могли да се погрижат за нашия Посланик по време на приемането на летния цикъл Послания.

Всеки път ситуацията се повтаря. Всеки път ние намираме нашите последователи, които преди въплъщението си са поели върху себе си задължения да служат на Братството и на нашия Посланик, и всеки път, когато моментът за служение настъпи, нашите ученици си намират по-важни работи и един след друг напускат Пътя.

Ние наблюдаваме тази картина повече от едно хилядолетие. Тогава, когато сме далече, когато няма пряко предаване на нашите енергии, много наши чела се развличат с илюзията, че се намират на Пътя и служат на Братството. Обаче когато се приближаваме, когато стигаме до вас толкова близо, колкото е възможно, спешно ви се появяват по-важни работи и вие един след друг заминавате, оставяйки нас и нашия Посланик.

Възлюбени, Бог винаги ще се погрижи за Посланика! Посланикът се намира под моята лична защита и покровителство. Но ще имате ли вие в това и в следващите въплъщения друга възможност да получите служение?

Запомнете веднъж завинаги – не вие оказвате услуга, когато служите на нашия Посланик, а ние и нашият Посланик ви оказваме чест, позволявайки ви да служите на Братството.

Тази истина, както и много други Божествени истини, вие обръщате с главата надолу.

Обаче има Божествен порядък и има Божествен Закон. И както и да се опитвате да избегнете Божествения Закон, той продължава да действа постоянно.

Най-важното, което постигаме при всяко предаване на нашите Послания – това е отделянето на зърното от плевелите. С цялата очевидност можем да съдим по постъпките, които правите при приближаването на Божествените енергии към вас, на коя страна в действителност заставате. И всички ваши думи и уверения за преданост към Братството и към нашия Посланик остават настрана. Вие забравяте за вашата преданост, за вашето служение, за задълженията си и се втурвате след първото изкушение, което идва от външния свят. И вашият плътски ум винаги ще ви обясни и докаже, защо е било правилно да изберете да развличате своето его, вместо да продължите движението си по Пътя.

Много от вас дори не подозират, че за вашите души това е последна възможност да се върнат на Пътя. Вие дори не си давате сметка, че правите фатален избор. И е много печално да се осъзнава това. Още повече, че много от вас четат даваните от нас Послания едва ли не от първия ден.

Бог поругаван не бива, възлюбени. Но вие правите един след друг вашите избори. И Бог постига главната си задача – подбирането измежду човешките индивиди на тези, които са готови за следващото стъпало на еволюцията, от онези които не са пригодни и ще попълнят неуспешните страници на човешката история.

Винаги там, където се намира нашият Посланик, става отделянето на Светлината от мрака в обкръжаващата действителност и преди всичко в душите на хората. Това е свойство на мантията на Посланика на Великото Бяло Братство и то също е така неотменимо, както Словото на Бога и Владиците, което носи нашият Посланик.

А сега трябва да ви кажа, че цикълът от наши Послания завърши. Ние сме удовлетворени от това, че този път ни се удаде да освободим безпрецедентно количество Светлина чрез нашите Послания.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: angel7light
Категория: Лични дневници
Прочетен: 275014
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 27