Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
04.01.2015 20:48 - Зимен цикъл диктовки на Възнесените Владици << част 2>>
Автор: angel7light Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1951 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2015 21:17


 
Препоръка: Преди да започнете четенето на Диктовките, изложени в този постинг, добре е да се запознаете с насоките, дадени от Учителите, относно четенето на Посланията, на следният линк : sirius1-bg.net/sirius/index.php
Препоръчително е, четенето да става последователно, от част 1, към част 3.


Пребивавайте постоянно в Любовта и всичко около вас ще започне да се променя

Майка Мария, 23 декември 2014 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Майка Мария, дошла при вас.

Днес бих искала да поговорим с вас за вашите нужди и потребности в момента. Мнозина от вас се обръщат към мен за помощ. На много от вас аз мога да помогна.

Обаче има някои души, които са така обременени с ненужен товар от минали грехове, че при цялото ми желание аз не мога да им окажа помощ. Аз и моите ангели постоянно се намираме в състояние на служение и повишено внимание към вашите молби и искания. И аз трябва да ви кажа, че дори в случай, когато помощта не може да бъде оказана изцяло, ние правим всичко възможно да облекчим вашите страдания.

Сълзите на разкаянието, които често виждам във вашите очи по време на нашето общуване, ми говорят много повече от вашите слова и молитви.

Вие не можете да си представите каква работа се налага да вършат Възнесените Същества, за да могат вашите души да осъзнаят много свои грехове и да се покаят за тях.

Тогава, когато разкаянието влиза във вашето сърце, кармичното ви бреме се облекчава наполовина. Оставащата половина вие можете да разтворите с вашите всекидневни молитви и усилия, насочени към облекчаване на участта на другите страдащи души.

Повярвайте ми, помощта ви за страдащите души е неоценима в този момент.

Твърде много хора дори не разбират, че страдат. Те не могат да разберат това, защото няма с какво да сравнят своето състояние. Те са така обременени с проблемите и грижите си, че не виждат светъл лъч в непрогледната тъмнина на живота около тях.

Затова дайте на тези души лъч надежда. Открийте своите сърца за Любовта и изпратете на всяко страдащо сърце във вашия свят частица от своята Любов.

Това няма да ви затрудни, нали? Нали няма да ви бъде трудно да сгреете с вашата Любов ожесточените сърца на политиците, икономистите, представителите на властта и търговските структури? Нали можете да преодолеете в себе си стереотипите и в, според вас, най-злобните и закостенели представители на властта и бизнеса да видите сърцата на хора, които просто не познават Любовта.

Твърде много хора се намират под магията  на силите на илюзията.

Те спят и в съня си виждат страшни сънища и се опитват да ги пресъздадат в живота си.

А всичко това се случва, защото в сърцата на тези хора отсъства Бог и неговото проявление – Любовта. Именно отсъствието на Бог в сърцата им принуждава твърде много политици да извършват страшни постъпки. И ако нечия Любов сгрее техните сърца макар и с кратък импулс на Доброта и Светлина, може да се предположи, че твърде много страшни последствия от техните действия ще бъдат предотвратени. Защото те ще се променят. Един импулс от Божествена енергия е способен да разтвори страха и агресията в сърцата на най-закоравелите престъпници и богоненавистници.

Случва се така, че човек в един момент сякаш се пробужда от сън и сълзите на разкаянието сами потичат по неговите бузи. И разкаялият се човек вече не е способен да нанесе вреда на другите хора, децата и старците.

Ето защо в това трудно време не си пестете труда да отгледате в своето сърце Любовта и да насочите тази Любов към онези, които според вас се нуждаят от Любов, за да се променят сърцата на тези хора. Така със съвместни усилия ние ще можем да променим бъдещето на цялата планета, колкото тъжно и безрадостно да изглежда то.

Ние можем с нашите съвместни усилия да променим всяка ситуация на планетата Земя.

Аз ви призовавам да не мързелувате, а да работите над себе си, над онези свои недостатъци, които понякога все още блокират Божествената Любов във вашите сърца.

Помислете над това, какво пречи на сърцата ви да проявяват Любовта?

Помислете над това как да разтопите леда от страха, агресията, неверието, който буквално е сковал сърцата ви.

Помислете какво можете да направите за другите хора. Не само за вашите близки, но и за всички онези хора, от които зависи общественото мнение.

Понякога един човек, който има достатъчно влияние в обществото, е способен да промени общественото мнение и да пречупи негативната тенденция в света.

Нужно ви е да укрепите вярата си и чрез вашата вяра ще можете да прокарате толкова много Любов във вашия свят, че сърцата на твърде много хора ще се променят.

Всичко може да се промени, възлюбени.

С Божията помощ всичко е възможно.

Абсолютно всичко. Необходимо е само да съсредоточите всичките си усилия върху това да дадете възможност на Бог да влезе в живота ви и да ръководи всички ваши дела и постъпки.

Всеки ден и ден след ден.

Не мислете за тези, които са забравили за Бог и проявяват не най-добрите човешки качества. Мислете за Божествената Любов, която всеки ден все повече и повече расте във вашето сърце.

Пребивавайте постоянно в Любовта и всичко около вас ще започне да се променя.

И ако не ви достигат вяра и преданост, спомнете си за мен. Спомнете си за тихите минути, когато сте успявали да уловите Моя поглед от Моя образ и да получите отговор на своя въпрос.

Спомнете си онези минути на тиха радост от нашето непосредствено общуване, които макар и рядко, сте изпитвали в живота си.

Възлюбени, аз съм винаги с вас!

Ние сме заедно!

И аз напълно споделям всичките ви теглила и страдания и правя всичко възможно, за да ги облекча.

Нека мирът, покоят и добротата постоянно да пребъдват с вас.

 

АЗ СЪМ Майка Мария, която ви обича и се грижи за вас.

Аз дойдох да ви изясня създалата се на планетата ситуация.

Гаутама Буда, 24 декември 2014 г.

 

imageАЗ СЪМ Гаутама Буда.

Аз дойдох в този ден, за да ви кажа главното, което сега може да вълнува и безпокои много наши предани ученици.

Аз дойдох да ви изясня създадалата се на планетата ситуация.

Независимо, че заседанието на Кармичното Ръководство е в разгара си, вече едва ли нещо може да повлияе на неговия изход. Фактите и събитията в последно време са напълно очевидни, за да се вземе решението, което е назряло и за което аз няма да ви уведомявам.

Обаче съм длъжен да съобщя някои подробности за ситуацията и произтичащата от тези подробности насъщна необходимост за вашите решения и действия.

Вие можете сами, без каквато и да е помощ от нас, да анализирате ситуацията на планетата. И аз мисля, че едва ли някой от вас ще рискува да предположи, че ситуацията се променя към добро. По-скоро обратното…

Ние очаквахме това и винаги ви предупреждавахме, че ситуацията на планетата е много тежка и се изисква вашето предано служение и вашите титанически усилия не просто да се промени ситуацията, а да се пречупи нейния ход и да се насочи в благоприятно русло.

Ние положихме максимални усилия за стабилизиране на ситуацията на планетата, което не мога да кажа за вас.

Твърде тежко е да се признае факта, че всички наши усилия, насочени към това, нашето Учение да покълне в сърцата на колкото е възможно повече индивиди, се сблъскаха с железобетонна стена от неразбирането и съпротивлението на колективното несъзнавано на човечество.

Цикличността на развитието на Вселената и човешкото общество предполага периоди на развитие и периоди на спад. В зависимост от това, доколко човечеството следва Божествения Закон и е готово в по-голямата си част да признае в живота си върховенството на Висшия закон, в критичните точки от неговото развитие може да се случи глобално разрушение или задържане на стабилността на развитието.

Ако се изразя по-точно, ние влязохме в период на неблагоприятно развитие на външните обстоятелства за планетата Земя.

Знаете и ние много пъти сме давали Учението, че външното проявление точно съответства на вътрешните стремежи на по-голямата част от човечеството на Земята или поне на някаква критична маса от него. Затова се опитвахме чрез нашите Послания да окажем влияние върху съзнанието на най-напредничавата част от човешкото общество, за да можем чрез промяна на съзнанието да повлияем върху ситуацията на планетата.

Нашите усилия бяха постоянни и вие не можете да се оплачете, че сме ви оставяли без нашите указания и ръководство дори за една година.

Ние давахме най-малките подробности, ръководейки се от които би могло лесно да промените своето съзнание в най-кратки срокове.

Възможностите за предаване на нашето Учение са изчерпани.

Всичко в този свят има своето начало и своя край.

Това не означава, че ще оставим човечеството и ще го предоставим саму на себе си. Не, разбира се, че не.

Но ние си запазваме правото да променим условията на нашето участие в процесите на регулиране на еволюцията на планетата Земя.

Нашата помощ за човечеството ще продължи. Но това ще бъде съвършено различна помощ.

За да се промени съзнанието на човечеството и това да стане в съответствие с изискванията на Божествения Закон за еволюцията, има два основни начина – чрез обучение на основите на Божествената наука посредством предаване на Словото и чрез обучение на основите на Божествената наука посредством връщането на кармата за пропуснатите възможности и грешки.

Към настоящия момент първият начин изчерпи възможностите си. Ние не можем повече да изразходваме напразно Божествената енергия, защото нашите усилия не дадоха плодове.

Затова в най-близко време ви предстои да подходите към осъзнаване на Божествената Истина от другата страна – чрез страдания и лишения.

Винаги има възможност да се тръгне по по-лекия път. Но тази възможност е отворена само за малко хора, които искрено следват Древното Учение и завинаги са се свързали с Бог.

Останалата част от човечеството, за съжаление, трябва да се сблъска с връщането на онази карма, която то само е създало чрез неправилното използване на Божествената енергия.

Необходимо ли е да казвам по какви начини ще бъде върната кармата?

Мисля, че всеки от вас може сам да осъзнае тези начини или да прочете това в нашите предишни Послания, които ние неуморно давахме през последните 10 години.

Цялото Учение беше внимателно проверявано от нас и вие не можете да кажете, че не сте го получили във вид, достъпен за разбиране от вас на сегашния етап от еволюционното развитие.

Ние не можем да продължаваме да даваме нещо, което не се търси от вас.

Затова в най-близко време вие можете да направите твърде много открития, ако прочетете отново нашите Послания през призмата на събитията, които ще се случат в най-близко време.

Всеки човек сам прави своя избор. И всеки човек сам събира плодовете на собствения си избор. И онези от вас, които избрахте света на илюзията и сте очаровани от неговата дяволска привлекателност, вие ще останете в избрания от вас свят.

Онези от вас, които не се поддадоха на магията на илюзорния свят и избраха Божествения свят, ще продължат своята еволюция на ново енергийно ниво.

Цялото Учение за времето за избора, и времето за отделяне на зърното от плевелите, и времето за окончателната битка между Светлината и мрака беше давано от нас много пъти.

И сега настъпва период, когато последствията от вашите избори трябва да се проявят на физическия план.

Винаги отначало се прави избор на плана на мислите и чувствата, след това резултатът от този избор се проявява на физическия план.

Днес аз ви казах много повече, отколкото е допустимо за вашето съзнание.

И моята днешна беседа беше насочена в помощ на малцината, на които тази помощ може да бъде оказана.

 

АЗ СЪМ Гаутама Буда.

Успешното развитие на обществото е невъзможно без поддържането на истинските духовни традиции.

Господ Ланто, 25 декември 2014 г.

 

imageАЗ СЪМ Ланто.

Аз отново дойдох. Много се надявам, че нашата днешна беседа ще бъде полезна за вас, за вашите души.

Вие знаете, че е много важно в днешно време да съсредоточите всичките си усилия върху поддържането на вътрешния баланс - баланса на вашите енергии. Защото няма да разкрия никаква тайна, ако ви кажа, че фактически всички духовни достижения на човека се определят само от едно нещо – от способността му да поддържа състояние на вътрешен покой и единство с Твореца независимо от всички външни обстоятелства.

Именно това качество се стремят да изградят Учителите на човечеството в своите ученици.

Винаги, когато Велик Учител се е въплъщавал, той създавал около себе си кръг от предани чѐла1. И именно тези чѐла осигурявали поддържането и успеха на мисиите на Светлината, с които на Земята постоянно идват Учителите на човечеството.

Обаче във ваше време е изгубено самото понятие гуру-чѐла отношения.

Вие нямате традиции, няма почитание към Учителя. Варварството е обхванало всички сфери на човешкия живот.

Тогава, когато съзнанието на по-голямата част от човечеството постоянно е съсредоточено върху удовлетворяване на чисто животинските инстинкти и потребности, е невъзможно да се очакват високи духовни достижения. Всички духовни достижения винаги са били осигурявани от традициите на определени духовни школи. Винаги е съществувала институция за поддържане на духовните традиции. Изключение прави вашето време.

В по-древни времена хората знаели, че успешното развитие на обществото е невъзможно без поддържане на истинските духовни традиции.

Всяко общество от чиито основи надеждно са премахнати духовните традиции, е обречено на израждане и измиране.

При цялата привидна привлекателност на цивилизацията на поклонение на златния телец, съществуващата сега на Земята, тази цивилизация няма да продължи своето съществуване. За съжаление тя е обречена, защото се е откъснала от Бога и следователно се е откъснала от източника на Божествена енергия. А вие знаете, че всичко в този свят живее и съществува само благодарение на Божествената енергия.

И само когато доброволно се отказва от източника на енергия, цивилизацията се обрича на небитието.

Така е било винаги през изминалите векове.

За съжаление, в днешно време съществуващата в летописите история на човечеството наброява едва няколко хилядолетия. Ако имахте възможност да погледнете по-назад във вековете, пред вас щяха да се появят живи примери за това как откъсването от Бог и неправилното използване на Божествената енергия е довеждало до унищожаването на много развити от техническа гледна точка цивилизации.

Като най-близък исторически пример за това може да служи унищожаването на Атлантида. Във още съществуващите легенди се говори, че огромният материк е бил унищожен за броени дни – потънал е в бездната на океана.

Оцелели само избрани последователи на Учителите на човечеството, които съхранили в сърцата си преданост към Бога.

По онова време, преди около един милион години, на материка Атлантида се водили постоянни войни. Хората, населявали този материк, били разделени по главния принцип – отношението към Бог и Неговия Закон.

Една част от хората използвала Божествената енергия изключително за удовлетворяване на своите все по-нарастващи желания и прищявки.

Друга, по-малка част от човечеството, съхранявала преданността си към Бог. Между тези две групи постоянно имало вражда и противопоставяне.

Това наистина са две съвсем противоположни по своята вътрешна същност направления на развитие на човечеството: първото - насочено към служене на своето его и удовлетворяване на неговите желания и второто – насочено към служение на Бога и ближния.

Разгледайте внимателно ситуацията, създала се в света сега. Не ви ли се струва, че историята се повтаря?

Тя се повтаря със завидно постоянство. Но във ваше време хората, които отстояват истинските Божествени принципи в живота си станаха значително по-малко в процентно отношение.

Обяснението е в това, че сега на планетата са останали двойкаджиите, хора, които са изостанали в своето духовно развитие от напредналата част на човечеството, онази част, която сега пребивава в по-високите енергийни нива.

Вашето време се нарича Кали Юга. Това е наименованието на епохата на деградация и липсата на приоритета на Бог в живота на хората.

При цялата привидна външна пищност и при всичките чисто технически постижения, съществуващата цивилизация е обречена на унищожение именно защото се е откъснала от Бога и Неговия Закон.

И голямата, все по-нарастваща численост на населението на земното кълбо, говори за приближаването на някаква критична точка. В своята безгранична милост Творецът дава шанс на всички душѝ да проявят своята истинска Божествена природа. Но тъй като в хилядолетната поредица от минали въпъщения,  въплътените сега индивиди не са демонстрирали божествено поведение, то и условията, в които те трябва сега да покажат Божествени образци на поведение не са най-добрите.

Така действа Законът за Кармата.

Ако хората искат да угаждат на своите желания и страсти, с всяко следващо въплъщение те попадат във все по-лоши и по-лоши условия, които им пречат да проявяват Божествената си природа.

В описаната от мен картина няма нищо апокалиптично и безизходно. Във всеки момент всеки човек има шанс да насочи към Божествеността вектора на своя устрем.

Нашата задача е да идваме и да даваме нашето Учение, което е наистина надежден указател във вярното направление, в направлението към безсмъртие на вашите души.

Онези, които намерят в себе си сила и мъжество, вяра и устременност и тръгнат в указаното от нас направление, ще създадат семето на следващата цивилизация на Златния Век.

Онези, които предпочетат да следват своята животинска природа, в края на краищата ще се въплътят в такива условия, които най-много съответстват на тяхната вътрешна същност.

Днес, надявам се, проведохме важна беседа, изясняваща много неща за вашите души.

 

АЗ СЪМ Ланто.
------------------------------------------------------------------------
--МАТЕРИАЛИТЕ В ТОЗИ ПОСТИНГ СА ВЗЕТИ ОТ САЙТА WWW.SIRIUS1-BG.NET


-- ДИКТОВКИТЕ СА ПРИЕТИ ОТ ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО- ТАТЯНА МИКУШИНА.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: angel7light
Категория: Лични дневници
Прочетен: 275012
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 27