Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.05.2014 20:50 - Зимен цикъл Послания на Възнесените Владици - Декември 2013 г< ЧАСТ ПЪРВА>>
Автор: angel7light Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1268 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2014 21:07


( Диктовките са приети от Посланика на Великото Бяло Братство- Татяна Николаевна Микушина.)




Вашият свят неизбежно трябва да се промени, за да се развива по-нататък по Божествения образец

Санат Кумара, 20 декември 2013 г.

 

 image

АЗ СЪМ Санат Кумара.

Аз отново дойдох при вас, деца на Земята.

Всеки път по време на нашето идване ви се предоставя възможност да се докоснете до Древното знание, отнасящо се до строежа на Вселената и до вашето предназначение като част от това мироздание.

Да, възлюбени, на всеки от вас се възлага специална мисия в рамките на единния еволюционен процес на тази вселена.

И е много трудно понякога да понасяме заблужденията, които ви обвземат и да се примирим с тях.

Законът за свободната воля е непоклатим във вашия свят. Обаче има космически срокове и има коридор на Божествената възможност. Аз дойдох да ви напомня, че Божествената възможност се свива. И вашия свят неизбежно трябва да се промени, за да се развива по-нататък по Божествения образец. Това е аксиома. Но аз съм принуден да ви напомня за нея.

Аз често идвам във вашия свят, за да си създам впечатление за хода на протичащите процеси и навреме да  ги коригирам. Обаче вие трябва да осъзнавате, че има еволюционен път, път прокаран за вашите души от Твореца на тази вселена, и има път, по който в сегашния момент се е устремила по-голямата част от човечеството. Това е път за никъде. Това е път на следване на низките, животинските инстикти и плътския ум.

Ние не можем да ви заставим да се откажете от вашия избор. И вие трябва да разбирате, че нито аз, нито някой друг от Владиците ще дойде при вас и ще ви влачи насила за ръка, като непослушни деца, по Божествения Път на развитие.

В това и се състои мисията на вашето време – да се отделят тези души, които са способни на по-нататъшна еволюция, от душите, които трябва да бъдат изгорени в космическата пещ като плевели.

Аз и другите Владици идваме при вас чрез нашия посланик именно за да ви дадем разбиране за протичащите процеси и да ви посочим Пътя.

На вашия етап от еволюционно развитие вие трябва да имате по-голяма самопожертвувателност, по-голямо Служение на Живота. И това забавяне на вашето развитие, което наблюдаваме, е провокирано от влиянието на протиположните на нас сили. Вие трябва да осъзнавате, че във вашия свят действат две противоположни сили – едната сила е насочена към Общото Благо и Добро, а другата сила е насочена към разделението, индивидуализма, егоизма и разпалването на низките инстинкти.

Зад всички ставащи във вашия свят явления вие трябва да различавате действието на тези две сили. За начало това ще бъде напълно достатъчно. Вие наблюдавате всичко, което се случва около вас и си задавате само един въпрос – на кои сили е изгодно това, което се случва?

И ако наблюдавате неудържимо раздуване на потребностите или склонности към разюздано поведение, трябва да осъзнавате, че всяко внимание от ваша страна към тези процеси, както позитивно, така и негативно, ги захранва с вашата Божествена енергия.

Ето защо ние даваме учението за ненасилието. Защото е безполезно да се води борба със злото. То започва да се храни от вашата енергия и да се приумножава.

В същото време трябва да осъзнавате, че всеки от вас се намира на своето стъпало на еволюционното развитие. И всеки от вас е способен да пропуска Божествената енергия в различна степен.

Ако сте развит индивид, чакрите ви са отворени, и вие пропускате във вашия свят Божествена енергия с високо качество. Затова всяко некачествено използване на енергията от вас ви носи голяма карма - дори мисленото осъждане на некачествените проявления в света.

Но по-голямата част от вас, които четете нашите послания, не е способна да пропуска значително количество чиста енергия. Чакрите ви са замърсени и не могат да се справят с голям поток енергия. Вашият етап на развитие предполага активна намеса в процесите на взаимодействие на двете противоположни сили, действащи във вашия свят. Със своите активни действия срещу злото и отстояване на Доброто, както в мислите, така и в действията, вие спомагате за своето собствено развитие и разкриване на чакрите ви.

Затова Учението за ненасилието, което ние даваме, ще бъде приложимо по различен начин от индивидите, намиращи се на различни стъпала на еволюцията.

Отстояването на принципите на Общото Благо и Доброто изисква от вас активни действия на физическия план. Но за едни тази активност е свързана с реални действия на физическия план във вид на постъпки и физически действия, а за други, по-развити индивиди, ще се изисква работа на вътрешните, духовните мускули.

Смея да ви уверя, че на сегашния етап на развитие на човечеството, е много малко количеството на индивидите с високо духовно ниво на развитие. Затова вашата основна задача, е да помагате на тези индивиди да поддържат Божествените образци.

Рано или късно ние ще успеем, от този хаос, който съществува сега в света, да създадем общество, удовлетворяващо критериите на Златния век.

Но за да се състои колкото е възможно по-бързо пришествието на Златния Век и с колкото е възможно по-малко човешки загуби, от ваша страна е необходимо осъзнато отношение към протичащите процеси и тяхното разбиране.

По време на циклите на нашите беседи и при всяко ежедневно четене на нашите послания в останалото време, вашето съзнание се шлифова и се променя. И хората, които четат нашите послания ежедневно в продължение на седем и повече години, автоматично влизат в златния фонд на човечеството.

Затова цялата тайна за по-нататъшното успешно движение по Пътя на еволюцията е заложена в нашите послания и вече ви е дадена.

Всичко зависи единствено от вашия устрем и от мотива, от който се ръководите в живота.

 

АЗ СЪМ Санат Кумара.Ом

Силата на духа управлява света

Моисей, 21 декември 2013 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Моисей.

Аз дойдох отново при вас. Аз дойдох, защото човечеството се нуждае от ръководството и помощта на Възнесените Същества.

Аз живях на Земята и зная условията, в които се намира човечеството сега. Мен изключително ме вълнува всичко, случващо се на Земята, защото това е моята родна планета, която е люлка на моя разум.

А сега искам да ви дам своите наставления, които ще бъдат актуални за по-голямата част от човечеството, намиращо се във въплъщение. Преди всичко аз се радвам, че с (цената на) огромни усилия, успяваме да запазваме баланса на планетата. Но разбирам също така, че еволюцията на човечеството може да бъде по-успешна при по-голямо взаимодействие между нашите светове – света, в който се намирате вие сега, и света, в който пребивават най-добрите представители на човечеството, достигнали възнесено състояние на съзнанието.

Действително, редом с вас съществува цяла цивилизация от най-добрите представители на човечеството. Тя се намира буквално там, където се намирате вие, в същото това пространство, но на други честоти. И взаимодействието ви с тази цивилизация изцяло и напълно зависи от вашето желание. Необходимо е да допуснете в  съзнанието си възможността за тази връзка. Необходимо е да промените своето съзнание дотолкова, че това взаимодействие да стане възможно. И това е тази реалност, която съществува. И остана съвсем малко работа – вие трябва да поискате да имате връзка със света, в който обитават Възнесените Владици.

В бъдеще това разделение на световете ще престане да съществува. Но аз искам да ви обърна внимание, че не всички представители на човечеството ще могат да продължат своето съществуване в новата реалност. За съжаление, това е така.

Дори не всички от вас, които сега четат това мое послание ще могат да преодолеят в себе си нещото, което препятства по-нататъшната им еволюция.

 Вашето по-нататъшно развитие изцяло и напълно зависи от усилията, които предприемате за преодоляване на собствените си несъвършенства и недостатъци.

Вашата цивилизация няма да  може да съществува по-дълго от определена граница, обозначена от Бога. Вашата цивилизация няма да може да съществува, защото се е отделила от Бога и Неговия Закон. Но за онези представители на човечеството, които могат да приемат Божествения Закон и да го следват, за тях вратите на по-нататъшната еволюция са широко отворени.

На вас ви предстои още в най-скоро време да докажете своята вяра и решимост. Затова аз дойдох при вас днес. Много от вас предано ми служиха по време на моето въплъщение на Земята. Аз помня вашата преданост и сега съм готов да ви окажа цялата възможна помощ.

Аз виждам, че се нуждаете от това, да ви напомня за пореден път за необходимостта да следвате Божествения Закон, който написах на каменните скрижали.

Изминаха хиляди години и до сега аз съм принуден да идвам и да ви напомням за необходимостта да следвате Божествения Закон в живота си.

Това е единственото, което е способно да ви изтръгне от оковите на илюзията, това е единственото, което може да ви отвори прозореца на Божествената възможност и Пътя към по-нататъшната еволюция.

Вие забравихте за Бога. Онези цивилизации, които забравят за Бога, са обречени на небитието.

Аз ви говоря за Бога като за Висшия Закон, който съществува в тази Вселена. Вие можете да се правите, че не съществува никакъв Закон. И ще можете да просъществувате определено време по измислените от вас закони. Но това е възможно само до определена граница, която Бог е начертал за вас.

Затова аз се обръщам днес към вас, към тези от вас, които в своето съзнание са готови да приемат Закона и да го следват в живота си.

Възлюбени, не е нужно да излизате на улицата и да крещите за необходимостта да се следва Божествения Закон. Не, това не е пътят на Владиците. Владиците ви учат да следвате Закона в своите сърца. Затова този Път се нарича Вътрешен Път.

Външното послушно повтаря вашето вътрешно състояние. Затова цялата ви грижа  трябва да се състои в това, да следвате Закона на Бога в своето сърце, в своето вътрешно пространство.

Вие можете да запазвате предаността си към Бога и да следвате Неговия Закон дори тогава, когато се намирате в затвора. Вашата вътрешна свобода не зависи от външното ви обкръжение, където и да се намирате.

Затова аз ви призовавам към проявление на вашата Божествена Свобода, която е качество на вашето съзнание и е винаги с вас, дори тогава, когато сте затворени в оковите на илюзията на външния свят.

Разбирате ли, за какво ви говоря?

Аз ви говоря за това, че само степента на вашите вътрешни постижения ви открива пътя за по-нататъшната еволюция.

Необходимо е да преодолявате съпротивлението на външните илюзорни сили във вашето съзнание.

Когато хората не са развити, те излизат на улицата, правят революции, свалят властта.

Аз ви уча да променяте външното, чрез промяна на вътрешното. И това е Пътя, по който ви водят Възнесените Владици.

Укротяването на вашите вътрешни бури води до укротяване на външните урагани. Вътрешното управлява външното. Силата на Духа управлява света.

Затова противоположните на нас сили правят всичко възможно, за да замълчи вашият Дух. И тази война срещу  Духа ви не спира нито за минута. Цялата индустрия на съвременното общество е насочена към война с вашия Дух.

И вместо да осъзнавате това и да противопоставите на илюзорните сили вашата вяра и преданост към Бога, вие се водите по илюзорните сили и търпите поражения едно след друго.

Помислете над моите слова, когато можете да направите това. Не бързайте да оставите настрани текста на това мое Послание и да се устремите към услужливо предлаганите ви развлечения и сурогати.

Аз обмислях това мое Послание към вас половин година.

И вие сега трябва в следващата половин година да медитирате над същността на моето Послание. Само в този случай Законът ще бъде удовлетворен.Само в този случай ще спрете кармата, която се създава, ако не се вслушвате в словата на Владиците.

Аз дойдох при вас в този ден, за да окажа помощ и подкрепа на вашата Божественост по Пътя.

 

АЗ СЪМ Мойсей.

Променяйки себе си, вие ще промените обкръжаващия ви свят.

Господ Сурия, 22 декември 2013 г.

 

imageАЗ СЪМ Сурия.

Аз много се радвам на новата среща с вас!

Всеки път, когато ми се предоставя възможност да предам мое Послание във вашия свят, аз изпитвам радост и трепет.

Възлюбени, вие дори не можете да си представите цялото величие на предоставената ви милост – да възприемате нашите Послания, преминаващи през световете, чрез телата на нашия посланик.

Състоянието на вашето съзнание не позволява да осъзнаете и разберете докрай степента на случващото се Божествено чудо. И ако бях на ваше място, бих се замислил защо тази Божествена Милост, тази диспенсация, това Божествено чудо, се случва в продължение на значителен период от време.

Всичко се обяснява много просто, възлюбени – Небесата са обезпокоени от създалата се на Земята ситуация и използват всяка възможност да прокарват Божествените енергии във вашия свят.

Всеки цикъл от наши Послания прокарва във вашия свят огромно количество Божествена енергия. Ние използваме проводниците на всеки човек, който чете нашите Послания и който дори в най-малка степен е очистил своите тела.

Няма значение къде на земното кълбо се намира човекът, готов да възприеме нашите енергии. Ние идваме направо при вас, използвайки възможностите на интернет. И нектарът от Божествена енергия може да преминава през вашите тела и да насища пространството около вас, точно на мястото, където се намирате.

По такъв начин ние насищаме пространството на планетата Земя с нашите енергии. И това е една от причините, поради която продължаваме да даваме нашите Послания. Много са малко хората, намиращи се във въплъщение, които са способни да удържат съзнанието си на Божествено ниво. Затова нашите Послания са помощ за вас, помагайки ви макар и за кратко да повишите вибрациите си и да ги доближите до Божественото ниво.

Вашият свят е огледало, което отразява вашето съзнание. Затова, помагайки ви да удържите съзнанието си на високо ниво, ние променяме обкръжаващия ви свят.

Разбира се, в сравнение с влиянието, което оказват върху съзнанието ви средствата за масова информация, нашето влияние не е толкова голямо. И ние не можем да конкурираме вашите средства за масова информация. Обикновено всичко, което човек допуска в своето съзнание от телевизионните предавания, интернет, другите източници на информация във вашия свят, се настанява в неговото подсъзнание и замъглява провеждането на чистата Божествена енергия. Затова по-голямата част от човечеството не е способно днес да прокарва Божествените енергии във вашия свят. И затова вашият свят страда от хроничен недостатък на Божествена енергия. Затова човечеството изпитва некачествени състояния на съзнанието, депресии, омраза, агресия.

Изпитвайки некачествени състояния на съзнанието, човек неизбежно потапя себе си и своите близки в илюзията, която отразява неговото некачествено състояние на съзнанието.

Вашият свят е отразен свят, илюзорен свят. Всичко във вашия свят се привлича според вибрациите. И потапяйки се постоянно в некачествени състояния на съзнанието, вие се привързвате към некачествената външа илюзия.

Разбирате ли, възлюбени? Всичко, което се намира във вашето съзнание, автоматично се проява извън вас като ваше обкръжение. И ако сте постоянно потопени в света на новините, където присъстват насилието, агресията, революциите, масовите вълнения, то след определено време всичко започва да се проявява около вас в живота ви.

По такъв начин човечеството се потапя все по-дълбоко и по-дълбоко в небожествената реалност.

Затова единствената помощ, която в днешно време може да бъде оказана на човечеството – това са нашите Послания и нашите енергии, които ние прокарваме във вашия свят чрез тези Послания.

Много от вас ще си зададат въпроса: „Как могат да променят света Послания, които се четат от единици сред милиардите хора, живеещи на Земята?“

Възлюбени, ние никога не изразходваме Божествената енергия напразно. Всяка Божествена Милост се преценява внимателно от Висшите Съвети на Вселената преди да бъде дадена.

Нашите фини енергии са способни да неутрализират огромно количество от негативната енергия на вашия свят. В това се състои нашата работа по поддържане на баланса на планетата. Всеки от вас може да се присъедини към тази гигантска работа по спасението на човечеството на Земята.

Със съвместни усилия ние ще променим ситуацията на планетата. Достатъчно е всеки ден да четете по едно Послание, дадено от нас чрез нашия посланик в тази хронологична последователност, в която бяха дадени.

Нашите Послания могат да променят състоянието на вашето съзнанието и вследствие на тази промяна неизбежно ще се измени обкръжението ви. Ние не можем да прогнозираме ситуацията предварително, защото не знаем колко хора ще откликнат на нашия призив и ще четат Посланията ни. Много е важно онова състояние на съзнанието, в което пристъпвате към четене на нашите Послания. Ето защо, за да бъде вашата работа максимално ефективна, трябва да се настроите преди четенето на Посланията и да ги четете само в най-възвишеното състояние на съзнанието, на което сте способни. Само в този случай ще можете да провеждате Божествената енергия в обкръжаващия ви свят.

За да се сънастроите към нашия свят преди четенето на нашите Послания, са ви дадени над сто инструмента, описанието на които се намира в Посланията. Някои от инструментите, като, например, Розариите или медитациите, бяха записани от Посланика по наша молба.

За да се настроите за четене на нашите Послания, е необходимо да отделите минимум един час за духовна работа преди четенето на Посланието.

Не е задължително да използвате всички дадени ви инструменти. Изберете за себе си това, което най-много ви подхожда – призиви, Розарии, медитации, филми.

Пристъпвайте към четене на Посланията само тогава, когато напълно хармонизирате всичките си тела, мисли и чувства.

Променяйки себе си, вие ще промените обкръжаващия ви свят.

Не мислете, че работата по изменение на съзнанието ви ще бъде лесна. Ще е необходима цялата ви решимост, за да изпълните всички указания на Владиците, които се съдържат в нашите Послания.

На първо място ще бъде отказването от вредните навици, в това число – слушането на некачествена музика, от злоупотребата със сексуалната енергия, отказ от гледането на  телевизия и некачествените прояви в интернет.

Ще е потребна цялата ви воля и решимост, за да вървите по Пътя на изменение на вашето съзнание.

И само тези, които ще успеят да изпълнят нашите препоръки и молби, ще могат да получат наградата – пребиваване в Божествения свят, в Царството Божие, като външно проявление на вътрешното състояние на съзнанието ви.

Аз бях с вас в този ден.

 

АЗ СЪМ Сурия.

Аз ви указвам Пътя за излизане от лабиринта на илюзията

Господ Майтрейя, 23 декември 2013 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Майтрейя, дошъл при вас днес, за да изпитам отново чувството на общуване с човечеството на Земята.

Сладостно е да идвам при вас и да мисля, че всяко мое идване приближава Новото Време, когато човечеството ще успее най-накрая да излезе на светлия път на своето развитие.

Рано или късно тъмното време ще остане назад. Рано или късно ще настъпи това радостно време, когато ще можете да се огледате назад и да осъзнаете цялата бездна от заблуждения, в които човечеството е пребивавало много хиляди години.

Време е. Настъпи времето за пробуждане. Вие дремете и не бързате да се събудите от съня, от сладкия сън в илюзията.

Настъпи времето за събуждане за новата реалност! Само една крачка напред разделя вашето външно съзнание от тази реалност. Само една крачка.

И вие непременно ще направите тази крачка!

Аз дойдох днес, за да ви подкрепя на трудния участък по вашия Път. Аз дойдох да ви разкажа за вас самите. За вашето положение в света. И аз дойдох да ви напомня, че всички вие в най-скоро време непременно трябва да направите своя окончателен избор. И този избор се отнася до вашето желание да продължите да вървите по пътя на еволюцията или да останете в миналото и да вървите по пътя на неуспешните цивилизации от миналото.

Да, възлюбени, в миналите векове имаше много цивилизации, които пожелаха да вървят по свой път. И не само на вашата планета, но и на други планетни системи.

Целият еволюционен процес се състои от изборите, които вие сами правите, защото притежавате свободна воля. Ако нямахте свободна воля, тогава бихте действали по волята на Владиците. И тогава не бихте могли да се развивате. Защото щяхте да бъдете обречени да се подчинявате на чужда воля.

Когато детето се ражда, известно време то се намира в пълна зависимост от своите родители. То не може да се движи само, да се храни. Но след това идва етап, когато детето, израствайки, напуска бащиния дом и действа самостоятелно, поемайки цялата отговорност за живота си. Обаче мъдрите деца поддържат връзка с рода си и със своите родители. Приемат съвети и помощ.

Вие в някаква степен сте наши деца, деца на Възнесените Владици. Във всеки от вас присъства наша частица, като зародиш на вашата бъдеща Божественост.

Има някои непослушни деца, които са забравили за своя род, за своите небесни покровители и така са се заиграли в илюзията, че е много трудно, намирайки се в тяхното положение, да си спомнят кои са те всъщност, как са се оказали в своето плачевно положение на сираци и какво трябва да направят, за да се върнат в Бащиния Дом.

За разлика от многото осиротели душѝ, заблудили се във вашия свят, има известно количество душѝ, които помнят за своето Божествено предназначение, за своя Божествен произход. Именно към тези душѝ се обръщам днес и именно над тях аз поемам ръководство по Пътя  на Посвещенията им.

Вие сте твърде малко и аз познавам много добре всеки един от вас и работя с вас в продължение на многобройните ви въплъщения.

Сегашното положение в света създава допълнителни трудности за нашето общуване и за нашата връзка с вас.

Много от вас забравиха за мен. Но аз ви помня. Помня всеки един от вас. Затова идвам понякога, за да възобновя нашето общуване и нашата връзка, която не прекъсва в продължение на хиляди години. И дори тогава, когато дотолкова се потапяте в илюзията, че забравяте за Бога, за Владиците, нашата връзка продължава на по-фините планове на битието.

Много от вас отново преминават своите тестове по Пътя. Много от вас дори може да не разбират, че всичко, което се случва с тях в живота, представлява само тестове, които те преминават отново и отново от въплъщение във въплъщение.

И основният тест – това е тестът за непривързаност към нищо материално. Ако сте твърде привързани към вашите деца, към родителите си, към любимите си, към вещите, то обстоятелствата в живота ще ви лишат от предмета на вашата привързаност.

Главният избор, който правите в живота си и от живот в живот – това е избора в полза на Божествения свят или избора в полза на илюзорния свят.

Когато избирате илюзорния свят, вие се привързвате към този свят и продължавате да се въплъщавате в него.

Ако изберете Висшия свят, тогава вие преминавате във Висшия свят.

Свойството на нашата вселена е такова, че всеки човек заема това място на стълбата на еволюцията, което съответства на неговото ниво на развитие на съзнанието. Ето защо това, че сте се оказали в този свят, говори, че поради привързаността си към вашия свят, вие постоянно правите избор в полза на този свят.

Моята задача като ваш Посветител, е да ви обясня вашите привързаности и препятствията по Пътя ви. И само когато преодолеете вътре в себе си всякакви привързаности и несъвършенства на вашето същество, само в този случай вие имате възможност да преминете в друг, по-съвършен свят.

Енергийната граница между световете може да се преодолее единствено благодарение на повишаването на вашите вибрации.

Обаче вашия свят прави всичко, за да ви привърже към себе си. И вие вярвате във вашата илюзия, и илюзията става за вас реалност.

Играта се усложнява със всяко ваше ново въплъщение, и вие сте принудени да пребивавате във все по-лоши условия, за да демонстрирате устрема и решимостта си и да се измъкнете най-после от капана на илюзията.

Вашата илюзия сега ви предоставя най-изтънчени начини, за да  държи постоянно съзнанието ви на ниско вибрационно ниво. Всичко във вашето житейско обкръжение ви създава препятствия по Пътя към по-възвишените светове.

Всяка съвременна индустрия ви принуждава да занижавате вибрациите си и буквално насила ви откъсва от Висшите светове.

Затова вашата задача, е да не се поддавате на уловките на илюзията и така да тренирате духовните си мускули чрез духовни практики и методики, че да съхранявате своята независимост от илюзорните сили в най-трудните житейски ситуации.

Вие се намирате в пирамидата на посвещенията. И аз ви указвам Пътя за излизане от лабиринта на илюзията.

Много ли са тези, които са способни да ме чуят?

Аз зная, че моите предани бодхисатви са способни да ме чуят и да ме следват, в каквато и илюзия да се намират.

Там, където премине един, ще преминат милиони душѝ.

 

АЗ СЪМ Майтрейя.




( Материалите за този постинг са взети от сайта www.sirius1-bg.net)

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: angel7light
Категория: Лични дневници
Прочетен: 275805
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 27