Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.05.2014 20:59 - Зимен цикъл послания на Възнесените Владици, Декември 2013 << ЧАСТ втора >>
Автор: angel7light Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2014 21:04


 

( Диктовките са приети от Посланика на Великото Бяло Братство- Татяна Николаевна Микушина.)

Необходимо е да положите максимални усилия, за да върнете в живота си Бога .

Майка Мария, 24 декември 2013 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Майка Мария.

Аз дойдох при вас в днешния ден като предзнаменование за по-добрата съдба и по-добрата участ, която очаква синовете и дъщерите на Бога на планетата Земя.

Сега в северното полукълбо слънцето грее слабо и само надеждата сгрява душите на хората. Вие знаете, че ще мине известно време и слънцето ще започне да се издига над хоризонта все по-високо и по-високо, с всеки изминал ден.

Така и във вашия духовен живот сумракът в човешкото съзнание неизбежно трябва да бъде заменен от ясния слънчев ден. Слънцето на вашата Божественост трябва да освети вашия разум и всички ваши мисли и чувства. И това ще се случи, възлюбени.

Сега във вашия свят свирепствуват тъмните сили и енергии. И всеки човек, провеждащ светлата енергия във вашия свят, е подложен на осъждане и дори на преследване. И това е много тъжно.

Някога моят син Иисус изпита в пълна степен проявата на човешката омраза и неприязън. Той посвети живота си на служение на хората. Много неизлечимо болни хора бяха излекувани от него с Божията помощ. Много хора идваха да видят чудесата, които правеше моят син Иисус.

Обаче колкото повече правеше той за хората, толкова повече растеше и укрепваше опозицията срещу него и неговата мисия.

Много е трудно от гледна точка на човешката логика да се обясни, какво точно се случи, когато настървената тълпа, сред която се намираха хората, които бяха излекувани от Иисус, яростно искаше смъртта на моя син.

Обаче, ако си позволим да се издигнем на по-високо ниво на съзнанието, тогава тъжното събитие с разпятието на Христос ще стане разбираемо. Иисус донесе в света огромно количество Светлина, не само светлината на знанието, но и огромно количество Божествена енергия.

На подсъзнателно ниво всичко, което не е от Светлината изпитваше неприязън към мисията на Христос. Тази неприязън беше проявление на силите, противодействащи на Светлината. Вие знаете закона – на всяко действие има равно и противоположно насочено противодействие. Този закон на физическия свят е напълно приложим към духовните процеси, протичащи в света. И ако човек има потенциал да носи Божествената Светлина в илюзорния свят, той ще се сблъсква със съпротивлението на силите, които отстояват илюзията.

Това е така, възлюбени. И до сега този закон действа във вашия свят.

По примера на Иисус Христос много поколения християни имаха възможност да изучат действието на този закон. Много истински последователи на християнството, последователи на същността на Учението на Христос, а не само на думите в него, и досега изпитват върху себе си натиска на противоположните сили.

Това противостоене във вашия свят е неизбежно и не може да бъде спряно за един миг. Както и всичко във вашия свят, противостоенето на двете основни сили, действащи в тази вселена, не може да се прекрати мигновено. Но с времето това противостоене трябва да придобие по-малко разрушителен характер. И в далечно бъдеще тези две сили ще уравновесят своето проявление дотолкова, че от тяхното противостоене ще се роди сътрудничество и взаимодействие.

Много от вас, възлюбени, си противостоят едни на други. И това се случва дори тогава, когато вървите като че ли по един и същ духовен път.

Това противостоене се обяснява с несъвършенството на вашия свят. И затова чрез вашите същества се проявяват двете противоположни сили. Това проявление на този етап се изразява във враждебност, подозрителност и дори омраза. Един и същ човек в един ден може да попадне под влиянието на различни сили.

Всичко това, възлюбени, се случва поради недостига на Любов във вашите сърца. А недостига на Любов в сърцата ви се обуславя от откъсването на вашия свят от Божествения свят.

Няма ли Бог – няма Любов. Затова е небходимо да положите максимални усилия, за да върнете Бога в живота си.

Огледайте всичко, което ви обкръжава във вашия свят. Рекламата, урбанистичния пейзаж, намръщените лица на минувачите, телевизионните предавания. Вашият свят не е дружески настроен свят. И намирайки се постоянно в условията на страх, напрежение и намръщеност, хората се просмукват от това състояние на външния свят. И младежта още в ранните си години губи онзи заряд на оптимизъм и радост, който по природа трябва да бъде свойствен за всеки млад човек.

Истинските радости се подменят от сурогати – сурогати на филми, музика,  с наркотици.

Истинската Любов се подменя от сурогатна любов, която няма нищо общо с великото чувство на Любовта.

Много е лесно да изгубиш душата си, намирайки се в свят с небожествено обкръжение. Именно защото вашето време е опасно за душите на много хора, намиращи се във въплъщение, и особено за младежта, аз и другите Владици идваме при вас, за да дадем разбиране за протичащите процеси във вашия свят и да ви напомним, че светът не винаги е бил толкова тъжен и занапред човечеството го очаква светло бъдеще.

Отначало това бъдеще ще покълне в сърцата на малко хора. На тези, които притежавайки силен Дух, са способни да противопоставят на обкръжаващата илюзия своята вяра и преданост към Бога и Владиците. След това, когато тези душѝ, притежаващи Божествено състояние на съзнанието станат повече, човечеството, в по-голямата си част, ще започне да се обръща към Светлината. И хората с днешното състояние на съзнанието, присъщо на болшинството от човечеството сега, ще се смятат за изключителни дегенерати, заслужаващи безкрайно Състрадание и Любов.

Единствено под въздействието на Състраданието, Милосърдието и Любовта, душите на много от вас могат да изгладят духовните гънки върху  своите одежди и да се събудят за Живота.

Подвигът на моя син Иисус се състоеше в това, че той продължаваше да изпитва Любов към тези хора, които го изтезваха и жадуваха за неговата смърт.

Именно затова милиони християни по цял свят продължават да се покланят на подвига на моя син.

Аз предвиждам, че много от тези, които сега четат това мое Послание, ще бъдат способни в бъдеще да отговорят с Любов на всички уловки и хитрини на илюзорните сили. И дори пред лицето на смъртта моите деца са способни да проявяват Милосърдие и Състрадание към душите на хората, които ги измъчват. Защото твърде много са тези, които не знаят какво творят. И ако знаеха, никога не биха си позволили много постъпки.

Вие можете да посочите Пътя на много заблудени душѝ. Молете се за прозрение на човечеството и прощавайте на всички.

 

АЗ СЪМ Майка Мария.

На вас ви прeдстои да се върнете към Бог

Гуан Ин, 25 декември 2013 г.

 

imageАЗ СЪМ Гуан Ин

Както и моята сестра Мария, аз дойдох при вас с Послание, в което имам намерение да ви дам основите на вярата и да ви науча да следвате вярата си, независимо от всякакви трудности и препятствия.

Затова настройвайте се за сериозен разговор.

На нас ни предстои да стигнем до осъзнаване на насъщната необходимост от поврат в съзнанието на човечеството. Настъпи времето за обръщане на циклите и това е времето, когато трябва да настъпи промяна в вашето съзнание.

Това ще бъде буквално революция в  съзнанието ви, за която ви говореше възлюбеният Бабаджи.

И аз дойдох днес при вас, за да осъзнаете бъдещите промени.

Човечеството в основната си маса навлезе в задънена улица на своето развитие. Преобладаващата концентрация към външното – потребление и получаване на удоволствие от живота – доведе до деградация на съзнанието на човечеството. Затова в близко време ние ще предприемем всички необходими мерки, за да върнем човечеството към еволюционния път на развитие, за който е характерно преобладаването на вътрешните, Божествените ценности.

Съществуват вечни качества, които остават с вас в продължение на целия ви еволюционен път.  И тези качества на всички са ви добре познати и не изискват никакви доказателства в своя полза.

Доброта, Милосърдие, Състрадание, Любов, благородство, мъжество, преданост, устременост, постоянство. Много качества, които в сегашния момент са преминали на втори план и се намират извън обсега на интересите на човечеството.

Затова нашата и вашата задача сега, е да върнем тези Божествени качества в живота ви.

На вас ви предстои да се върнете към Бог. А това означава, че ви предстои в близко време да извършите поврат в своето съзнание.

Само тогава, когато успеете да преодолеете магията на илюзорните сили, вие ще се събудите за вечния живот.

Аз желая вие да живеете вечно.

Затова идвам при вас и давам своите наставления.

Струва ви се, че моите слова са обикновени и нямат задълбоченост. Вие искате да получите храна за вашия интелект, за вашия плътски ум.

Не е така, възлюбени, плътските мускули нямат нищо общо с духовните постижения. Именно защото Учението е много просто, то остава без внимание от многото интелектуалци, привикнали към наукообразните фрази и изрази.

Истината, Божествената Истина, се намира извън границата на вашите стремежи към всякакви външни проявления, в това число към интелектуалната изтънченост. Няма и не може да има Бог там, където присъства желанието за доказване на своята значимост и предимство. 

Бог не подразбира създаването на каквато и да е изключителност на физически план. Никоя част от организма на единното тяло на Бог не може да претендира за изключителност и да настоява на правото си да ръководи и оглавява.

Божественото ръководство се проявява не външно, а е вътрешно качество на човешките индивиди.

Затова фокусът на вниманието трябва да бъде преместен от външното към вътрешното.

Всичко, което правят илюзорните сили е това, че постоянно се опитват да задържат вашето внимание върху външното проявление. Бързо се сменят формите, външния вид на стоките. Същата суета цари по екраните на телевизорите. Предлага ви се непрекъсната смяна на кадрите, светлинни и звукови ефекти. И тези похвати потискат вашата вътрешна, Божествената  същност. Вътрешните, Божествените качества се подменят с изобилие от външни сурогати.

Вие постоянно се намирате в информационния поток и нямате време да помислите за вечността.

Ако не размишлявате върху вечността, вие няма да можете да живеете вечно.

Ако не отделяте време за уединение и размисъл над своите качества, вие няма да можете да развивате в себе си Божествеността.

Ако не прекарвате времето си в четене на качествени текстове, вие преставате да мислите.

Ако престанете да мислите, вие губите своята независимост и се подлагате на потоците от некачествена информация, които ви изхвърлят встрани от  еволюционния път на развитие.

Аз не се уморявам да ви повтарям, че дойде времето, когато сте длъжни от цялото многообразие на живота, да намерите онова, което принадлежи към вечните ценности и да се откажете от всичко, което е нетрайно и тленно.

Тази гръмогласност и грубост, свойствена за съвременните средства за масова информация, има една единствена цел – да ви отклони от еволюционния път на развитие. Нашата задача е да спасим и изведем от дебрите на илюзията, колкото може повече души.

И в днешно време ние предприемаме огромни усилия, за да може в съзнанието на колкото може повече хора да се запечата образа на Божествения път на развитие. Ние използваме всички възможни начини. Но трябва да отбележа, че много от нещата могат да се направят само намирайки се във въплъщение. Само с човешки ръце и крака.

Затова ние неуморно ви призоваваме към конкретни действия на физически план. Нашите Послания имат дълготраен ефект. Те са способни да променят съзнанието на този, който ги чете всеки ден, само за няколко години. Обаче противоположните на нас сили внедриха нови технологии, които подменят у хората естественото им желание за знание, със стремеж за информираност.

Има разлика между получаването на знания и удовлетворяване на информационното любопитство.

Знанията са вечни, информацията остарява много бързо. Намирайки се постоянно в информационния поток вие губите способността си да анализирате и да правите различаване. Способността за различаване се блокира от новите информационни технологии. И ако вие още не сте склонни да вярвате във Висшето, в разумността на устройството на тази вселена, в крайна сметка, ако не сте склонни да вярвате в Бог, тогава практически не ви остава възможност да намерите изход от лабиринта на илюзията към вечния живот.

Аз дойдох да ви предупредя, че в близко време всеки от вас е длъжен да направи осмислен избор – да продължи ли без да мисли да се пързаля надолу в пропастта на безверието и невежеството или да вдигне взор и да го устреми към върха на Божественото съзнание.

Илюзията послушно обръща към вас тази си страна, която вие очаквате да получите от нея.

Ако сте движени от постоянното желание да получавате все повече удоволствия от живота, на вас услужливо ви се предлагат все по-изтънчени форми на тези удоволствия. Ако вземете вътрешно решение и се устремите по Божествения Път, ще намерите  в живота всичко необходимо, което ще ви помогне да излезете на твърдия път на еволюционното развитие.

Всички ключове и механизми са скрити вътре във вас и единствено  вие вземате решение. Едни вървят по широкия път за никъде, други намират тясната пътечка, която води към вечността.

Изборът е ваш.

 

 

АЗ СЪМ Гуан Ин.

Ако не мислите за Бог, вие се отделяте от Бога.

Кутхуми, 26 декември 2013 година

 

 

imageАЗ СЪМ Кутхуми.

Аз дойдох днес, за да поговорим за главното, за това, което е жизненоважно за вас в този момент.

Как мислите, кое за вас сега е най-важното нещо?

Много от вас ще кажат, че най-важното сега са парите. Други ще кажат – здравето.

Някои ще казват, че не им достига чувството на любов, която да изпитват към друг човек.

Има много неща, които бихте искали да имате в живота си и ви се струва, че тези неща са най-важни за вас.

Аз няма да споря с никой от вас. Защото вие сами правите избор с какво да се заемете в живота си. И аз не дойдох, за да ви разубеждавам, че това, с което сте се заели, е грешно или неправилно.

Аз дойдох, за да ви напомня за това, което наистина е важно за вас и което не присъства вече в живота на болшинството от въплътеното човечество. Разбира се, че говоря за вашето единство с Бог.

Чувството ви за единство с Бога, с Бога, който се намира вътре в вас самите, във вашите близки и приятели - чувството за единството с Бога, намиращ се във всяка частица Живот - това чувство е изгубило човечеството. 

И ако можехте да възстановите това единство, тогава всеки от вас би бил щастлив и умиротворен. Вие бихте се чувствали напълно защитени и спокойни.

Нали отгатнах, какво наистина не ви достига в живота?

Можете да наричате това по различен начин, но именно единството с Твореца на тази Вселена и Неговите проявления във всяка частица Живот катастрофално не ви достигат в живота сега.

Защо стана така?

Защо изгубихте своето единство?

Защо се чувствате самотни и беззащитни?

Защо преобладаващото чувство във вашето общество е страхът?

Аз съм готов да отговоря на тези ваши въпроси  в моето Послание.

Именно за това и дойдох.

Да започнем с това, че вие сами сте станали причина, за откъсването ви  от Божествения свят. Навярно много пъти вече сте чували, че за всичко, което ви се случва, сте виновни вие самите. Разбира се - това е главно положение на основния закон на тази вселена – Закона на кармата или въздаянието.

Причината за всичко, което имаме днес, е в нашите минали избори и постъпки. Значи вие самите сте станали причина за състоянието, в което се намирате вие и обществото ви в сегашния момент.

Някога, много отдавна, вие сте направили първата крачка встрани от присъщото ви начално единство. И тази крачка е била направена в посока на отделянето ви от това единство.  Вие сте избрали сами да решавате своята съдба. И сте избрали да действате в съответствие с вашите желания и наклонности.

В съответствие със закона за свободната воля, вие сте действали абсолютно правилно. Вие сте се опитали да проявите своята индивидуалност в съответствие с присъщите й склонности и таланти.

Вие сте направили този избор преди милиони години. И от тогава материалният свят, който ви заобикаля започнал да се уплътнява. И сега виждате около себе си това, което в крайна сметка е било създадено от вашето съзнание и действията, които сте предприемали, основавайки се на свободната си воля.

Но защо не се чувствате щастливи?

Защо ви липсва радостта?

Защо не сте пронизани от любовта, която е свойствена за тази Вселена?

Не се ли случва това, защото вие сами сте се откъснали от Божествения свят?

Колко от вас през деня мислят за Бога? За Бога, който пронизва цялото творение и който всъщност сте вие във въплъщение?

Ако не мислите за Бог, вие се отделяте от Бога. И това ваше отделяне от Бога присъства в съзнанието ви.

Ние стигнахме до простото решение – как да си върнете единството с Бог и свързаното с това единство състояние на покой, радост, щастие и умиротворение.

Трябва единствено постоянно да  мислите за Бог, за да Го върнете във живота си!

Това решение е много просто -  ако искаш да бъдеш щастлив – бъди като него!

Обаче още щом вземете това просто решение в съзнанието си и започнете да го изпълнявате, в живота ви започват да се случват буквално чудни неща – всичко около вас започва да ви пречи да следвате решението си да станете единен с Бога. Преди всичко започват да ви оборват вашите собствени мисли. Плътският ви ум започва да ви подхвърля една след друга разни идеи. Започвате да си мислите, че би било добре преди да посветите живота си на Бог, да отидете на почивка на море. Или си мислите, че ви е още рано да се ограничавате в живота, защото изведнъж започвате да изпитвате любов към приятелката си или приятеля си. Или си мислите, че трябва да спечелите достатъчно пари, за да имате възможност да посветите живота си на Бог.

Вашите вътрешни желания привличат към вас от пространството възможности за осъществяването им. Обажда ви се вашият любим след няколко месечна раздяла. Или ви предлагат изгодна и добре заплатена работа. Или се случва нещо друго. И забравяте за Бог. Вие се потапяте в грижите и впечатленията от живота около вас.

Не мислете, че това, за което ви говоря сега, е нещо лошо и заслужава всеобщо порицание. Не, това е обща  ситуация, която в момента съществува в целия свят. Всички вие, които се намирате във въплъщение сега, сте заложници на тази ситуация. Вие се намирате в капана на силите на илюзията.

И нито аз, нито някой друг от Владиците, щяхме да идваме и да губим време да даваме своите Послания, ако нямаше изход от лабиринта на илюзията.

Но аз настоявам, че всеки от вас, който чете нашите Послания, е способен още в това си въплъщение да намали ефекта на силите на илюзията до толкова, че вече не те да ви управляват и манипулират, а вие сами да станете стопани на съдбата си.

Именно за това ние идваме и ви обучаваме.

Всъщност изходът от илюзията е много лесен. И този изход изцяло се намира във вашето съзнание.

Вие вземате решение да се отървете от въздействието на силите на илюзията.

И следвате своето решение всеки ден от сутринта до вечерта.

Ако през цялото време вървите в една посока, вие ще достигнете целта си.

Но ако всеки ден променяте посоката на движението си и сутринта вървите към Бог, а след обяд решавате да удовлетворите вашите желания, вие никога няма да достигнете целта си – единството с Бог.

Тогава, какво ви пречи най-много?

Вие самите.

Трябва единствено да преодолеете съпротивлението на вашия плътски ум. И това е основното, което трябва да направите. За тази цел съществуват истински духовни практики, които помагат да държите съзнанието си постоянно насочено към Бог.

Всеки ден трябва да отделяте време за духовни практики. Не може да пропускате нито един ден. Защото ако престанете да въртите педалите, когато се изкачвате по планината, ще се търкулнете надолу към подножието и ще ви се наложи да започнете изкачването отново.

Ето това са основните принципи, които ще ви помогнат, ако сте пълни с решимост, да се върнете към състоянието на вашето единство с Бога.

 

АЗ СЪМ Кутхуми.

Вие сте длъжни да върнете Бога в живота си!

Владика Мория27 декември 2013 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Ел Мория!

Днес аз дойдох при вас!

Скъпи мои чѐла, възлюбени, със всеки следващ път моето идване става все по-тъжно.

Да, аз съм принуден да констатирам, че много от моите ученици, на които възлагах своите надежди, напуснаха Пътя.

Илюзията, нейното очарование, отклони от Пътя много от моите най-предани ученици, които бяха с мен в продължение на много въплъщения.

И днес аз констатирам този тъжен факт.

Какво да се прави? Трябва ли да изпадаме в паника и да се отчайваме?

Ще ви кажа, че нашите задачи остават същите. И с по-малко хора ние сме способни да изпълним тези грандиозни задачи!

Всеки от вас, моите ученици, които се намират във въплъщение, струва колкото златото. Всеки от вас е принуден да се сражава с превъзхождащите ни хиляди пъти сили на илюзията.

Какво да се прави, това не ви е за пръв път. Спомнете си вашето въплъщение заедно с мен по времето на крал Артур.

Вашият рицарски Дух и предаността ви към Бог трябва да се пробудят!

Трябва да ви кажа, че не всички планове на Владиците се изпълняват така, както беше замислено. Ние търпим поражение след поражение и губим най-изпитаните си воини. Това е тъжно…. Но аз ви зова постоянно да вървите само по Висшия Път!

Само когато държите съзнанието си постоянно съсредоточено върху Бог, вие ставате неуязвими за противоположните сили.

Само преданост към Волята на Бог!

Само решителност да постигнете победа!

Само желание да издържите!

Аз зная, че е трудно. Аз зная, че много от вас се отклониха от Пътя. Но аз също така зная, че изходът от битката между Светлината и мрака е предрешен! И аз зная, че всеки предан сътрудник на Братството е способен да противостои на цели пълчища от силите на смъртта и ада.

Рицари на Духа! Предстои ви да се сплотите пред решителните битки!

Ще ви кажа, че ви предстои да проявите всички свои способности и таланти. Предстои ви да отхвърлите всичко, което ви привързва към илюзията и нейните проявления, както извън от вас, така и вътре във вас.

Именно сега! Именно в това време ни предстои да издържим и да създадем превес на силите в решаващия участък от битката!

Затова аз смятам, че не трябва да се отпускаме, не трябва да изпадаме в паника.

Трябва да изправим бойните редици и да се устремим към победата.

Да, не всичко се получава. Да, количествения превес все още е на страната на противоположните сили.

Обаче ние не преставаме да ви повтаряме, че Победата ще бъде на страната на силите на Светлината! Защото това е Закона на тази Вселена!

Вие сте длъжни всяка минута и всяка секунда от вашия престой във въплъщение да осъзнавате вашата връзка с Бога. Едиствено в този случай вие получавате неуязвима защита от Светлината!

Единствено в този случай  можете да напредвате към вашата победа!

Ако хленчите и търсите причините за вашите неуспехите вън от вас, вие никога няма да постигнете победа.

Всички причини за вашите неуспехи и поражения се намират вътре във вас.

Когато отслабва Вярата ви, когато губите връзка с Духа си, вие ставате уязвими за противоположните сили. И червеят на съмнението и унинието прониква в съзнанието ви и неминуемо води до пораженчески настроения.

Затова всеки ден неуморно поемайте отговорност за съдбата на света!

Всеки ден поддържайте бойна готовност и преданост към Бог!

Аз зная, че противоположните сили прилагат най-коварни начини. И ви казвам, че вашата защита и вашата неуязвимост се състоят в запазването   на връзката ви с Бог.

Колко часа през деня  мислите за Бог?

Колко дни в седмицата посвещавате на молитвени бдения?

Колко дни в годината вършите делата на Бога и Владиците?

Трябва като счетоводители да започнете да пресмятате времето, което в живота си отдавате на Бог и Владиците.

И тогава ще ви стане ясна причината за вашите поражения и неуспехи.

Ясно ли формулирах задачите, които стоят пред вас?

Няма и не може да има никакви оправдания за вашата пасивност и мързел!

Невъзможно е да си почивате, когато врагът завладява вашата земя, вашите деца и близки.

Всеки трябва да се сражава със силите на илюзията като за десетима.

И един може да противостои на натиска на хиляди, ако е с Бог!

Аз лично ще дойда и ще придам сила на всеки от вас, който рискува в това време да прояви решителност и да противостои на силите на илюзията с цената на репутацията си, на живота си.

Всичко е без значение в създалата се сега ситуация на Земята, освен едно – вие сте длъжни да върнете Бога в живота си!

На всяка цена, дори с цената на собствения си живот.

Аз ви благославям за воински подвиг в името на Живота!

 

АЗ СЪМ Ел Мория!


( Материалите за този постинг са взети от сайта www.sirius1-bg.net)


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: angel7light
Категория: Лични дневници
Прочетен: 275004
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 27