Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
19.07.2014 14:30 - Международно Обществено Движение «ЗА НРАВСТВЕНОСТ!» вече и в България!
Автор: angel7light Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2863 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 19.07.2014 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Международно Обществено Движение «ЗА НРАВСТВЕНОСТ!» вече и в България!

za-nravstvenost-bg.org




image


Въведение:



Скъпи прimageиятели!

Сегашното общество се намира не толкова в икономическа, колкото в духовна криза. И никаква икономическа, финансова или политическа реформа не са в състояние да изведат обществото от тази криза.

Единственото, което може да спаси не само Русия, но и цялото човечество на съвременния етап, това е Духовността, или Нравствеността. Нравствеността, която присъства във всеки човек. Това е неговата Съвест.

Съвестта на хората се проявява като висок морал на обществото и като висока нравственост на всеки човек. Съответно, пропагандирането на висок морал и нравственост в обществото, просвещаването на обществото върху основата на Духовните идеали, ще спомогне за възраждането на Русия и целия свят и ще открие нова възможност за цялата цивилизация.

От древни времена много философи и мислители са давали на света Учението за Нравствения Закон. Сред тях са Питагор, Платон, Аристотел, Конфуций, Лао-Дзъ, Махавира, Гаутама Буда, Иисус, пророкът Мохамед и други. Върху основата на някои от тези Учения впоследствие се създаваха световни религии, такива като християнството, исляма, будизма, конфуцианството, даосизма, джайнизма и други. Всеки основател на религия е учил на морал, нравственост и етика на живота и сам е бил образец на най-възвишен морал.

Най-известното в света Златно Правило на Нравствеността, дадено от Иисус, е: „Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие на тях“(Мат.,7:12).

Нравствеността е първооснова на живота. Ако не спазваме Нравствения Закон, ние обричаме себе си, своето семейство и цялото човечество на деградация и измиране. И само когато следваме Нравствения Закон, ние се развиваме, променяме нашето съзнание. Когато човек започне да гледа на всичко през призмата на Нравствения Закон, той вижда по друг начин всичко, което го обкръжава в този свят, придобива способност да различава Доброто от злото, това, което е добро, от това, което е лошо, това, което е полезно за развитието на душата му, от това, което му вреди.
Ние започваме широко Международно Обществено Движение „ЗА НРАВСТВЕНОСТ!“

И ще го водим както във вътрешната, така и във външните сфери на живота.

Започваме от себе си. Ако всеки от нас започне да постъпва благородно, тогава и обществото ще започне да се облагородява. Лошото е заразително, но нали и доброто е привлекателно. Тогава защо да се увличаме по лошото? Нали все пак ние искаме светло бъдеще за всички нас!

Ние вдигаме летвата на нравствените подходи в дейността на всички структури на обществото. Нямаме повече време да чакаме всичко постепенно да се преобразува – СМИ от само себе си да станат по-добри, концерните да престанат да произвеждат генномодифицирани продукти за хранене, от само себе си да се подобри системата за възпитание и образование на нашите деца, духовното и емоционалното състояние на народа да влезе в норма.

Само със съвместни усилия, само с активни действия ние ще успеем да променим себе си и обществото!

Нека нравствеността да ни води в
живота и да ни прави порядъчни и щастливи!

 

Татяна Микушина

za-nravstvenost-bg.org/index.php/2014-06-07-15-33-01



Кодекс на участника * 

 

Ние съставихме Кодекс на участника в Международното Обществено Движение „ЗА НРАВСТВЕНОСТ!“, който обединява 10 основни нравствени положения.

Ако са ви близки тези заповеди за човека от 21-век, ако приемате да се ръководите от тях в живота си, на вас ви се предоставя възможност да станете участник в Международното Обществено Движение „ЗА НРАВСТВЕНОСТ!“ 

 

  1. 1. Аз постъпвам с другите така, както бих искал(а) другите да постъпват с мен.

    2. Аз не причинявам вреда на хората, животните и Природата.

    3. Аз се отнасям с любов и грижа към ближния и към своя роден дом – Майката Земя.

    4. Аз подкрепям труда за Общото Благо.

    5. Аз избирам честността, правдивостта и искреността, нравствената чистота,простотата и скромността в обществения и в личния живот.

    6. Аз се стремя да издигам своето съзнание и да мисля позитивно.

    7. Аз водя здравословен начин на живот.

    8. Аз се радвам на постиженията на другите, като на мои постижения.

    9. Аз съм за братство между всички народи.

  10. Аз живея по Съвест.

Аз приемам тези принципи!

Аз се задължавам да зная положенията на Кодекса наизуст

и да се ръководя от тях в живота си!

 

*Всеки Кодекс предполага, че човекът, който се подписва под него и дава честната си дума, е длъжен винаги да действа в съответствие с поетите задължения. Нашият Кодекс за нравственост не е изключение. Обаче ние знаем, че промяната на съзнанието има постепенен характер – отначало осъзнаваме и приемаме нравствените принципи, след това се опитваме да ги спазваме(на този етап ние сверяваме изборите, които правим, своите решения и постъпки, с положенията от Кодекса, осъзнаваме грешките си – ето защо е необходимо Кодекса да се знае наизуст, като таблицата за умножение), и накрая, в последния етап, нравствените принципи се закрепват в нашето съзнание дотолкова, че ние започваме да постъпваме само нравствено и по никакъв друг начин. Кодексът обозначава високите морални принципи, към които ще се стремим, подписвайки се под него.

image


Послеслов на списващият блога:

     Искам да уточня, че Международното Обществено Движение " За Нравственост"  и неговите идеи нямат никаква религиозна или политическа насоченост.
    -Това е обществено, човешко Движение и то е създадено, съществува, работи и се развива от и за хората.
   -То няма връзка с никакви политически системи от миналото или настоящето. -   - Създадено е с
 цел повишаване на нравственото ниво сред народа, развитие на  ценностната система и моралните норми в обществото, подпомагане на развитието на културата, науката и изкуствотто в страната и по света.

( За по- подробна информация за целите и идеите на Движението посетете: 
za-nravstvenost-bg.org/index.php/tzeli-i-zadachi  )


Ако искате да се присъедините към МОД " За нравственост", можете да го направите на следният адрес: 

z-n.center/kodex.htm 

Потърсете ни и в Facebooke: www.facebook.com/zanravstvenost









Гласувай:
1



1. ivanovas - Zdraveite, az sum posledovatel na ...
19.07.2014 20:47
Zdraveite,az sum posledovatel na dvijenieto za nravstvenost.Az suzdadoh moi blog s cel da populariziram dvijenieto i u4enieto .Az susto poblikuvah tozi material predi okolo sedmica,no nama6e mnogo golam interes.Radvam se 4e se poiavava otnovo suobstenie za dvijenieto ,dano va6ia post bude po-uspe6en i predizvika vnimanieto na 4itatelite!
Svetlina ,Mir i Lubov
цитирай
2. angel7light - zdravejte
26.07.2014 15:04
Blagodaria za pojelanieto. Ne se otkazvaite ot sobstvenite si na4inania i ne gubete viara. Jelaia vi uspeh.
Kuraj i Svetlina!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: angel7light
Категория: Лични дневници
Прочетен: 275015
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 27