Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.01.2015 20:38 - Зимен Цикъл послания на Възнесените Владици 2014 г. << част 1>>
Автор: angel7light Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1778 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2015 21:14


 
Препоръка: Преди да започнете четенето на Диктовките, изложени в този постинг, добре е да се запознаете с насоките, дадени от Учителите, относно четенето на Посланията, на следният линк : sirius1-bg.net/sirius/index.php





Ние ви молим да съсредоточите всичките си сили

 върху поддържането на вътрешен баланс

Санат Кумара, 20 декември 2014 г.

 

 image

 

АЗ СЪМ Санат Кумара.

Аз дойдох днес с ново Послание. Важно Послание.

Вие знаете, че сега Земята преживява много труден период от своята еволюция. За сравнение може да се приведе пример за рязка промяна, например, във вашия живот.

Вие ходите на училище, но идва време да го завършите и да навлезете в зрялата възраст.

Навлезли сте в зрялата възраст и идва времето да встъпите в брак.

Всеки път, когато в живота ви настъпи промяна, вие сте принудени да се адаптирате към новия начин на живот, да променяте живота си в съответствие с него.

Ето това се случва сега на планетата Земя. Ние много пъти казвахме за настъпващите промени, казвахме за повишаването на вибрациите, предупреждавахме, че е необходимо да промените себе си, своето съзнание, да го пренастроите към Божествения свят.

Ние повтаряхме много пъти всичко това в нашите Послания. Вие знаете също така, че да продължат еволюцията на планетата Земя ще могат само тези души, които са настроени към Бог, настроени са да вървят в живота по Висшия Път.

Сега планетата като цяло навлиза в последния стадий на процеса на промяна.

За някои този стадий ще бъде огромна Божествена възможност да ускорят своята еволюция.

Но за други, обратно, ще настъпят много трудни времена. Към този момент всеки вече е направил своя избор – тленното или нетленното.

Вие или сте свързали живота си с физическия план на планетата, или сте избрали вечния живот.

Към сегашния момент всички души, намиращи се във въплъщение на планетата Земя, са направили този избор.

И този избор може да не е стигнал до вашето външно съзнание, но вие можете косвено да съдите за него по плодовете, които се проявяват на физическия план.

Погледнете на живота си сякаш отстрани и го анализирайте. Ако до сега не сте успели да подчините живота си на Висшия Закон, съществуващ в тази Вселена, това неминуемо се проявява в живота ви като стремеж на всяка цена да получите благата на вашата цивилизация. Вие се стремите, понякога за сметка на ближния и въпреки здравия разум, да получите нещо допълнително, няма значение какво – колбаси, парцел до морето, престижна длъжност, удоволствия.

Вие може да сте богат или беден, здрав или болен. Целият въпрос е в това, готови ли сте да пожертвате принципите на високия морал и нравствеността, за да получите нещо за себе си във вашия свят или сте готови да пожертвате много, за да добрува света, за да може Земята да продължи своята еволюция, за да бъдат щастливи всички живи същества, живеещи на планетата.

Толкова малко е необходимо на човек, за да бъде щастлив. Нужно е просто да бъде в съзвучие с Висшето, да живее заради благото на ближния си.

Мнозина мислят, че бедните хора, хората, които нямат нищо, са по-близо до Бога, а там, където има богатство, са събрани всички пороци и злоупотреби.

Не, възлюбени. Вашето време е характерно с това, че всичко се е смесило. И сред богатите и сред бедните има хора, които са избрали Бога, а има и такива, които служат на своите ненаситни желания.

Мнозина мислят, че болните хора затова са и болни, защото са се откъснали от Бог.

Не, възлюбени, и сред болните, и сред здравите хора има такива, които са направили напълно противоположни избори.

Именно затова казваме, че е много трудно да се живее във вашето време. И именно затова вашето време дава огромни възможности за развитие на някои души и предоставя последен шанс за други.

И този период от време е характерен с това, че мнозина от вас ще могат да прозрат, минавайки през голямо страдание.

Ние много пъти ви предлагахме да вървите по лекия път, пътя на промяна на съзнанието. Вие, повечето от вас, избрахте трудния път – пътя на лишенията и мъките, на страданията и загубите.

Е, Бог и Възнесените Владици уважават избора на всеки от вас.

Ние ще бъдем до вас, каквито и лишения и страдания да ви сполетят в най-близко време.

Необходимо е само да помолите за нашата помощ и помощ ще бъде оказана на всички, които молят и се молят. Обаче моля ви да обърнете внимание, че тази помощ ще бъде оказана на вашата душа. На физическия план ще стане грандиозно слизане на човешката карма.

За съжаление твърде малко е това, което още може да се промени…

И затова е необходимо пълно самоотричане и саможерта на онези от вас, които изцяло осъзнават случващото се, за да се погрижат в най-близко бъдеще не само за себе си и своите близки, но и за колкото е възможно повече души – понякога съвсем непознати за вас хора.

Ситуацията се усложнява от това, че дори много светли души нямат възможност да получат достатъчно количество Божествена енергия, което би им позволило да бъдат положително настроени и да запазват радостта от съприкосновението с Висшите светове.

Затова насочете всичките си сили, за да държите здраво в себе си баланса на енергиите. Помнете, че външното следва вътрешното.

Има много практики и методики, позволяващи да се запазва вътрешен покой и хармония. И онези от вас, които в продължение на тези 10 години, през които ние даваме Посланията, са придобили специален импулс от постижения, вашите усилия сега ще бъдат незаменими.

Всеки от вас става цѐнен като злато. Вие буквално сте способни да спрете всякакъв ураган, всякакъв катаклизъм, всяка война или агресия.

Всичко зависи от поддържането на вътрешния баланс.

Другите хора, средствата за масова информация, обстановката около вас ще ви провокират, ще създават напрежение и агресия.

Вашата задача е с огъня на сърцата си да преобразувате всеки негатив в Любов и Милосърдие.

Ние ви молим в близко време да съсредоточите всичките си сили и усилия за поддържане на вътрешен баланс.

Бог да ви помага!

 

АЗ СЪМ Санат Кумара. Ом.

Всеки ден молете Бог да бъде с вас и да ръководи целия ви живот

Господ Шива, 21 декември 2014 г.

 

imageАЗ СЪМ Шива!!!

АЗ дойдох!

Днес! В този ден!

Аз се радвам, че благодарение на Божествената милост отново успях да дойда, за да дам своите наставления, които, уверен съм, ще ви помогнат в това сложно за човечеството на Земята време.

И така. АЗ дойдох.

Сега, след като малко свикнахте с моите енергии, аз трябва да кажа главното, поради което моето днешно идване беше осъществено.

Всички вие, които четете нашите Послания в продължение на всичките тези години, вече сте запознати с основното Учение, което даваме. И това се отнася за Учението за избора и Пътя.

Много, твърде много души са въплътени сега на Земята.

За всяка душа настъпва време, когато трябва да направи избор. И този избор ще определи нейната по-нататъшна съдба, онова енергийно ниво, на което тя ще продължи своята еволюция или ще я прекрати.

Божествената милост е безгранична. И сега във въплъщение се намират огромно количество души, за много от които това е последната възможност да продължат еволюционното си развитие.

Разбира се, почти всички души вече са направили своя избор. И разбира се, много е трудно понякога сред обкръжаващата суета да се разбере цялата реалност и сериозност на направения избор.

Вие можете да разберете, колко е непоносимо тежко понякога да се гледа как много хора буквално се погубват, погубват своите души. Енергиите, които се намират в техните аури и които са резултат от поредица избори в минали въплъщения, буквално принуждават индивидите да правят неправилни избори.

Именно за да помогнем поне на малцина индивиди все пак да променят своята съдба, ние продължаваме да идваме и да даваме нашето Учение.

Много е трудно да се разберат многото прости Истини, които ние даваме. Защото много Истини са достъпни за разбиране само на определено енергийно ниво. За достигането на това ниво е необходимо известно уединение и откъсване от влиянието на масовото съзнание. Твърде малко са хората, които разполагат с такъв разкош като наличие на възможност за уединение и откъснатост от влиянието на негативизма, който преобладава в света.

Ще ви кажа нещо повече. Щом хората се откъснат от суетата на ежедневния си живот и имат възможност поне няколко дни да прекарат в уединение и молитва, самото състояние на приближаване към Божественото предизвиква у тях страх и дискомфорт.

Изглежда сякаш се приближавате към Бог, вибрациите ви се повишават, съзнанието ви се извисява, обаче дискомфортът, подтиснатостта и страхът започват да обхващат вашето същество в плътен пръстен.

Защо, възлюбени?

Защото именно затова се намирате в негативна среда, защото вашите кармични енергии ви привличат към тази среда. И попадайки, благодарение на Божествената милост, в по-хармонична обстановка, вашите кармични енергии се надигат и ви лишават от възможността да се насладите на общуването с Бога, който се намира вътре във вас.

Твърде много духовно търсещи хора, сблъсквайки се с необясними състояния на своето съзнание в момента, в който сякаш се приближават към Божествения свят, от страх спират духовните си практики и се връщат в обичайната обстановка, свойствена за масовото съзнание.

Възлюбени, аз дойдох да ви кажа, че в днешно време от Божествения свят ви отделя пропастта на разумността.

Много е трудно да ме разберете, защото се намирате в обърнат свят, несъвършен свят, буквално в клоака.

Обаче ви моля просто да ми повярвате. Просто да продължите вашето движение - въз основа на Вярата и Любовта.

Винаги е трудно да се върви в непрогледна тъмнина и лошо време.

Обаче, ако започнете да се движите в избраната посока и продължавате да вървите, превъзмогвайки себе си, след известно време ще видите светлината на зазоряващото се слънце и всичко около вас ще започне да се променя и да оживява.

Повярвайте ми, че е трудно в самото начало да се измъкнете от пелената на обкръжаващата ви мъгла на илюзията. Когато проблясъците на изгряващото Божествено съзнание започнат да осветяват със светлината на разума полумрака във вашето същество, вие придобивате способност да различавате Светлината от мрака, реалността от илюзията.

На всички вас не ви достига вяра и устременост. Именно по тези основни, необходими по пътя качества, нанасят главния си удар противоположните на нас сили чрез средствата за масова информация, чрез телевизията и интернет.

На вас ви подхвърлят сурогати и вие не можете да различите Божествената Светлина от светлините на рекламите, истинските ценности от фалшивия блясък на масовия празник.

И само малцина сред вас са способни да противопоставят на илюзорните сили своята преданост и устременост.

За едно въплъщение не е възможно да се придобият онези качества, които да доведат вашата душа до освобождение от оковите на илюзията. Обаче, ако не започнете да култивирате в себе си тези качества, вие рискувате никога да не се измъкнете от капана на илюзията.

Представете си, че се намирате в школата на мистериите. Всички жители на планетата Земя се намират в гигантска школа за посвещения.

И вие, всеки един от вас, можете да разчитате единствено на своите собствени сили. Вие срещате опасности всеки ден. И всеки ден правите вашия избор, единствения избор - Божествения свят или илюзорния свят. Милиони различни избори, същността на които се свежда само до един избор – вие избирате вечността или избирате тленността.

И така, целта на моето днешно идване беше да насоча вашето същество към реалния свят.

Вие трябва да посвещавате всеки ден от живота си само на едно нещо – на Бог. На Бога, който пребивава вътре във вас и на Бога, пребиваващ във всяко живо същество.

Само една мисъл трябва да бъде с вас при събуждането ви: „Аз съм с Бог!“

Тази единствена мисъл е способна да ви пази от илюзорните сили през целия ден.

Само постоянното съсредоточаване върху Бог може да ви измъкне от мрежите на илюзията.

Неуморно, всеки ден молете Бог да бъде с вас и да ръководи целия ви живот, всички ваши избори.

Единствено Бог е способен да помогне на вас и на вашата душа в този сложен период, в този здрач на човешкото съзнание.

 

АЗ СЪМ Шива!

Променете себе си - и целият свят ще се промени!

Господ Сурия, 22 декември 2014 г.

 

imageАЗ СЪМ Сурия.

Аз дойдох на вашата планета отдалече.

Аз дойдох да дам Послание в края на слънчевия цикъл.

И така. Днес ще засегнем много важен въпрос. А именно – нашата беседа ще се проведе непосредствено преди вземането на важно решение от Кармичното Ръководство.

Знаете, че сега се провежда заседание на Кармичното Ръководство. Много важно заседание.

Фактически именно сега се решава съдбата на онези животопотоци, които еволюират на планетата Земя. Най-малко бих искал да ви наплаша. Но вие трябва да разбирате, че вашето развитие се отклони съществено от Божественото русло.

Ние говорим за алтруизъм.

Ние говорим за самоотричане.

Ние говорим за Служение.

Ние говорим за Братство.

Обаче вие можете да видите в живота си точно противоположните проявления – егоизъм, агресия, омраза и саморазрушение.

Това е очевидно. И то не изисква доказателства.

Как да се промени хода на историята на вашата планета? Как да се направи така, че Божествените образи и дела да напълнят цялото информационно пространство на планетата и умовете на земляните?

Именно на това сега е посветено заседанието на Кармичното Ръководство.

Ние внимателно анализираме резултатите от отиващата си година и специално от последното полугодие.

Животът на планетата прекалено много се отклони от Божествения курс…

Необходимо е срочно да се предприемат необходимите и достатъчни мерки.

И така. Ние ще чакаме. Обаче всеки от вас също трябва да анализира направил ли е всичко, за да се върнат в живота на човечеството Божествените образци във всяка сфера на човешката дейност, във всяка сфера на земния живот.

Тогава, когато хората забравят за Бог, целият живот неузнаваемо се променя. Отначало незначително, след това все повече и повече. И по този начин във всяка сфера на човешката дейност присъстват и се разрастват изкривяванията на Божествената енергия.

Това е подобно на раковия тумор, който поразява един след друг органите, докато организмът загине.

Нашата задача е да не допуснем Животът на планетата Земя да загине.

Затова ние ще предприемем неотложна хирургическа намеса.

Понякога, за да се съхрани животът на организма, се налага да се пожертва цял орган. И това е напълно обоснован риск.

Но ние предприемаме всички мерки, за да се опитаме да запазим всички органи и системи и да направим необратим процеса на оздравяване на общата ситуация на планетата Земя.

И тук ще бъдат незаменими усилията на всеки един от вас.

Защото всеки от вас съставлява част от енергийната система на планетата Земя. И от това, на каква честота вибрирате през по-голямата част от деня, зависи общият енергиен фон на планетата.

Тогава, когато ви овладеят негативни мисли и чувства, вие ставате генератор на негативна енергия, вие поддържате цялото несъвършенство на вашия свят, вие отдавате своя глас за разрушаване на планетата.

Обратно, когато, независимо от външните негативни въздействия, можете да запазвате в сърцето си Любовта и Радостта, вие се потапяте в позитивните енергии на обновлението и създавате положителна нагласа, която работи за цялата планета.

Много от вас са постоянно потопени в некачествени състояния на съзнанието. И това е напълно обяснимо, тъй като цялата ситуация около вас не е Божествена и ви пречи да постигнете съзвучие с Божествения свят.

Именно затова в нашите Послания ние многократно прокарваме образа на рицаря, воина, духовния воин.

Именно затова правим аналогията с битка.

Фактически то си е така. На планетата се води гигантска битка между Светлината и мрака, между негативните енергии на миналото и новите енергии на обновлението, които се изпращат към планетата от Висшите светове.

Ние ви казваме: „Необходимо е да се действа!“

Ние ви призоваваме да насочите всичките си усилия върху поддържането на вътрешен баланс и хармония.

Тогава, когато вашето духовно ниво позволява, вие можете със силата на своята молитва и устременост да угасите всякакъв негативизъм в обкръжаващото ви пространство.

Обаче много малко са тези, които са образец за високо духовно ниво.

На останалите, за да достигат положителна нагласа и да я поддържат, са необходими конкретни действия на физическия план.

Не всички действия на физическия план ще дават добри плодове под формата на отработване на вашата карма.

Ние много пъти сме давали това Учение и аз ще го повтаря. Само тогава, когато се ръководите от правилния мотив, вашите действия водят до отработване на карма и създават положителни предпоставки за развитие на Живота на Земята.

Когато пък се ръководите от неверен мотив, вие се въвличате в кармична дейност и продължавате да създавате карма.

Верният мотив - това е работа за Общото Благо и Служение в името на Живота.

Неверният  мотив - това е всичко, което ви кара да преследвате всякакви цели, принадлежащи на физическия план – слава, пари, почит, получаване на удоволствие, удовлетворяване на желания.

Много често човек смята, че мотивът му е насочен към Общото Благо и Доброто. Обаче в действителност него го ръководи друг мотив, който той грижливо скрива дори от самия себе си.

Как все пак да разберете, какъв е мотивът, който ви движи?

Възлюбеният Иисус е дал отговор на този въпрос: „Трябва да се съди по плодовете“.

Не по действията, които могат да бъдат правилни, не по думите, които могат да бъдат верни, а именно по плодовете, като резултат от действията.

И ако вие година след година продължавате да  изяснявате отношения с хората, с които вървите по същия Път, и имате към тях претенции и изпитвате дори омраза, въпреки че, както ви се струва, служите на общото благо, и това продължава година, и две, и десет години, то с голяма вероятност може да се констатира факта, че вашият мотив не е верен.

Когато сте искрени и мотивът ви е верен, всяко ваше действие на физическия план води до отработване на карма и вашите претенции към другите хора се топят като пролетен сняг.

Защото всеки от вас вижда в другите своите собствени недостатъци. И когато в пламъка на вашето Служение изгарят недостатъците ви, като следствие на карма от миналото, вие преставате да виждате тези недостатъци в другите хора.

Твърде много усилия се изискват в работата ви над себе си, над своите недостатъци.

И единственият човек в света, който можете да превъзпитате, това сте вие самите.

Променете себе си - и целият свят ще се промени!

 

АЗ СЪМ Сурия!
------------------------------------------------------------------------

--МАТЕРИАЛИТЕ В ТОЗИ ПОСТИНГ СА ВЗЕТИ ОТ САЙТА WWW.SIRIUS1-BG.NET

-- ДИКТОВКИТЕ СА ПРИЕТИ ОТ ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО- ТАТЯНА МИКУШИНА.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: angel7light
Категория: Лични дневници
Прочетен: 275804
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 27